• Головна
  • У Києві та області відмінили віялові відключення електроенергії
15:05, 13 жовтня 2022 р.

У Києві та області відмінили віялові відключення електроенергії

У Києві та області відмінили віялові відключення електроенергії

У Києві та області поки що не відключатимуть планово електроенергію. За словами голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького, фахівцям "Укренерго" та обленерго вдалося стабілізувати енергопостачання у всіх областях України.

Вчора ввечері у Києві, області і всьому центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження, з 19.55 були зняті обмеження у північно-східних областях нашої держави. Протягом сьогоднішнього дня ні вранці, ні ввечері введення графіків аварійних відключень поки що не планується, - зазначив посадовець.

Чи будуть обмеження світла в подальшому, залежатиме від того, чи не буде нових обстрілів та руйнувань, підкреслив Кудрицький та додав, що обмеження - це завжди крайній та вимушений захід.

Голова "Укренерго" подякував енергетикам, які цілодобово працювали, щоб українські споживачі якнайменше потерпали від примусових відключень електроенергії. А також споживачам, які відгукнулися на заклик і у пікові години ощадливо споживали електроенергію.

Разом ми вистояли у напевно найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії, - зазначив він.

Кудрицький порекомендував і надалі зменшити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8-ї до 11-ї та ввечері з 17-ї до 23-ї години.

Ракетні атаки підштовхують нас до того, щоб виробити звичку до відповідального споживання електроенергії та газу. Тому ми, як і раніше, рекомендуємо, за можливості, перенести користування потужними електроприладами на нічні години, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий. Це допоможе нам стабілізувати енергосистему і безпечно пройти опалювальний сезон цієї зими, - резюмував він.

Нагадаємо, раніше міський голова столиці Віталій Кличко запевняв, що у Києві поки що не відключатимуть електрику через масований ракетний обстріл росією енергетичної інфраструктури.

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні #віялові відключення #"Укренерго" #світло #відключення світла
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...