• Головна
  • Над столицею може з’явитися купол «Муромець»: Київ планують захистити від дронів-камікадзе
16:11, 9 жовтня 2022 р.

Над столицею може з’явитися купол «Муромець»: Київ планують захистити від дронів-камікадзе

Над столицею може з’явитися купол «Муромець»: Київ планують захистити від дронів-камікадзе

Київ планують захистити куполом «Муромець» від ворожих дронів-камікадзе. Проєкт обговорювався в КМДА 7 жовтня між представниками київської влади та Кемероном Челлом, президентом канадського концерну з виробництва дронів «Dragon Fly».

Про це повідомляє портал «Новини України».

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Купол складатиметься з мережі антидронових пеленгаторів-перехоплювачів, які здатні попереджувати й протидіяти атакам дронами-шахідами.

Президент канадського концерну з виробництва дронів Dragon Fly Кемерон Челл підтвердив КМДА готовність забезпечити реалізацію проєкту за допомогою технічних партнерів компанії.

Купол планують звести за кошти міжнародних донорів.

Способи реалізації проєкту можуть бути відпрацьовані під час Національного оборонного хакатону, який пройде у Києві з 19 по 21 жовтня за підтримки НАТО.

У свою чергу учасники українсько-канадійської робочої групи з IT-холдингу Intecracy Group та компанії безпілотних рішень Def-C Юрій Сивицький та Сергій Скиданов заявили, що залучать для реалізації проєкту майже 2 тисячі своїх IT-фахівців.

Раніше ми повідомляли, що спеціалісти з аеророзвідки зазначають, що іранські дрони-камікадзе можуть завдати ударів по Києву. Наразі українські захисники шукають методи та можливості масового знищення іранських «мопедів», якими російські окупанти атакують українські міста

Також писали про те, що в ніч на 5 жовтня країна-агресорка випустила з Півдня країни 12 іранських безпілотників Shahed-136. 6 із них вдалося збити ЗСУ, ще стільки ж поцілили в інфраструктуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #купол #захист #дрлни #«Муромець» #інвестори #канадські технології #дрони-камікадзе
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...