• Головна
  • "Я півтори години залазив під труп, аби зігрітися": історія чоловіка, який дивом вижив після катувань в холодильних камерах в Гостомелі
14:35, 4 жовтня 2022 р.

"Я півтори години залазив під труп, аби зігрітися": історія чоловіка, який дивом вижив після катувань в холодильних камерах в Гостомелі

Борис дивом вижив після катувань російськими нелюдами. Фото: скріншот із відео

Борис дивом вижив після катувань російськими нелюдами. Фото: скріншот із відео

Берцями ламали ребра, скручували суглоби, тижнями допитували в аеропорту Гостомеля, а потім везли до росії. Житель Ворзеля розповів головному поліцейському Київщини Андрію Нєбитову моторошні деталі знущань у влаштованих росіянами "ямах смерті" та промислових холодильних камерах.

Російські армійці викрали Бориса разом з іншими цивільними чоловіками ще на початку повномасштабного вторгнення. Цікавилися інформацією про військових, так званими лабораторіями та зброєю. Людей катували та допитували, а не отримавши відповіді - били ще більше.

"Я півтори години залазив під труп, аби зігрітися": історія чоловіка, який дивом вижив після катувань в холодильних камерах в Гостомелі, фото-1

Російські солдати одягли на нас чорні мішки і скинули в яму. Поставили на коліна і весь час питали: "Де знаходиться бактеріологічна зброя? Де знаходиться Точка-У?". Коли їм пояснювали, що ми цивільні і не можемо цього знати, вони казали, що від нас немає жодної користі. Потім нас поклали у формі зірки, щоб ми повністю розкрили руки і били по ребрах, - з болем пригадував пережите чоловік.

Всього в ямі було кілька десятків чоловіків. Борис розповів, що на його очах катували працівника СБУ. Окупанти прив’язали його до дерева та дерев’яною бітою били по вже розбитій голові та тілу. Ще живого, російські нелюди скинули його в яму. За словами Бориса, закатований прожив ще близько 4-х годин. А потім Борису довелося півтори години залазити під його труп, аби зігрітися. Бо інакше б - не вижив.

"Я півтори години залазив під труп, аби зігрітися": історія чоловіка, який дивом вижив після катувань в холодильних камерах в Гостомелі, фото-2

Поліція Київщини вже знайшла тіла двох закатованих чоловіків. Один із з них  дійсно був співробітником національної академії СБУ. Також правоохоронці знайшли ще одне тіло чоловіка в цивільному одязі. Його особистість наразі встановлюється.

Бачимо, що він був замучений, закатований та застрелений. При ньому були окуляри для зору. Руки були зв’язані,  на голові - шапка. А навколо шиї був обмотаний скотч, - розповів Нєбитов.

Після катувань в ямі виживших чоловіків повезли на Гостомель. В промислових холодильних камерах тримали понад півсотні людей. В одній знаходилося 24 цивільних, а в сусідній - 28.

Кілька тижнів люди спали на бетоні, без їжі, води та світла. Їх по черзі приводили на допити в одну із кімнат в приміщенні, де знаходились "орки". Наприкінці березня, після низки допитів та тортур, чоловіків відвезли в Білорусь, а згодом в Брянську область.

В цьому місці, де розташтовані холодильні кімнати, утримували наших українців. Нелюди вибивали у цивільних інформацію, яку вони просто не знали. Ми знайшли чимало доказів того, що людей викрадали прямо на вулицях або з власних будинків. Скільки ще таких місць, де росіяни влаштовували українцям тортури на території Київщини - можна лише здогадуватися. Ми документуємо всі злочини російських армійців, тож настане час і кожен відповість за скоєне, - запевнив Нєбитов.

Раніше ми розповідали, що на Київщині, в селищі Мощун правоохоронці виявили останки людини, яку вбили російські агресори.

Вас також може зацікавити: У повітряному бою загинув льотчик-герой з Бучі, який керував бригадою "Привид Києва"

Підписуйтеся на наш Telegram-канал. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #Небитов #закатовані #Гостомель #холодильник #росіяни #орки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...