• Головна
  • Суд арештував майно одного з найбільших забудовників Київщини
17:47, 28 вересня 2022 р.

Суд арештував майно одного з найбільших забудовників Київщини

Фото: davideo.biz

Фото: davideo.biz

За клопотанням Київської міської прокуратури суд наклав арешт на майно забудовника, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на 140 млн грн.

Це найбільший забудовник в Київській області, повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Так, ухвалою Печерського районного суду Києва заарештовано понад 200 об’єктів нерухомості, що належать підозрюваному, а саме: 33 земельні ділянки, 117 квартир, 78 нежитлових приміщень. Частину цього майна фігурант намагався приховати шляхом переоформлення на підконтрольну юридичну особу.

Слідство встановило, що підозрюваний, будучи замовником будівництва декількох комплексів багатоквартирної житлової забудови на території Києво-Святошинського району Київської області, під час реалізації квартир та нежитлових приміщень декларував отримані кошти як доходи фізичної особи, не оформлюючи свою діяльність як підприємницьку.

Таким чином, у період з 2019 по 2021 роки забудоввник реалізував близько 900 квартир та приміщень комерційного призначення у новобудовах, не сплативши при цьому понад 140 млн гривень податків.

У ході розслідування проведено ряд обшуків у приміщеннях фігуранта, під час яких крім документів, вилучено грошові кошти у різній валюті на загальну суму понад 3 млн доларів США.

На вилучені кошти накладено арешт. Їх передали в управління АРМА.

Раніше ми розповідали, що прокуратура повідомила про підозру киянину, який виправдовував агресію рф та закликав до зміни держкордону.

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #прокуратура # забудовник #суд #арешт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...