• Головна
  • Ретейнери в Люмідент. Види ортодонтичних систем та їх особливості
Новини компаній
16:53, 27 вересня 2022 р.

Ретейнери в Люмідент. Види ортодонтичних систем та їх особливості

Новини компаній

Вирівнювальні ретейнери в Люмідент відносяться до категорії шинуючих пристроїв, які призначаються ортодонтом по завершенню носіння брекетів. Іх застосування необхідно для зниження ризику повернення молярів у неправильне положення. Види ортодонтичних конструкцій і терміни ретенційного періоду відрізняються – вони підбираються лікарем відповідно до індивідуальних особливостей кожного пацієнта.

Встановлювана на ретейнери ціна формується, виходячи з різновидності використовуваного апарату та супутніх процедур. Процес виготовлення та встановлення конструкцій не займає багато часу, але вимагає певної підготовки полості рота. Швидко і якісно поставити ретейнер в Києві можна, звернувшись в клініку Люмідент. При правильному носінні і догляді пацієнт може забути про дискомфорт – і насолоджуватися бездоганною рівною посмішкою.

Ретейнери в Люмідент. Види ортодонтичних систем та їх особливості, фото-1

Знімні ретейнери та їх переваги

У сучасній ортодонтії виділяють дві категорії шинуючих систем – знімні і незнімні. Знімні пристрої являють собою непомітні капи або пластини з пластику, закріплені на металевій дузі. На вартість ретейнерів впливають особливості застосування – апарати можуть бути одночелюстними і двочелюстними.

До їх переваг відноситься:

  • можливість зняти конструкцію за бажанням;
  • зручність носіння, відсутність дискомфортних відчуттів;
  • простота догляду.

Однак знімні апарати відрізняються візуальною помітністю, такі ретейнери на зубах помітні оточуючим. Також вони можуть викликати підвищене слиновиділення, що може розвинути у пацієнта певну комплексність. Їх ефективність істотно нижче незнімних аналогів – тому процес носіння тривалий. Також застосування кап вимагає регулярного відвідування ортодонта для проведення корекційних заходів. Дізнатись, яка на знімні ретейнери ціна в Києві, можна, звернувшись в клініку Люмідент.

Незнімні ретейнери

Незнімні системи більш складні в установці – їх закріплюють на внутрішніх поверхнях молярів за допомогою спеціального клеевого складу. Зовні апарат згадує лінгвальні брекети, що представляють собою металеву дугу з замками. При їх застосуванні ретенційний період може зайняти трохи часу, однак носити систему доведеться на всьому його протязі. На незнімні ретейнери після брекетів ціна декілька вища, ніж на знімних аналогах. Однак це компенсується істотними перевагами в ношенні та ефективності результату.

Серед їх переваг відзначають:

  • візуальну непомітність;
  • прочность системи;
  • швидке звикання.
Ретейнери в Люмідент. Види ортодонтичних систем та їх особливості, фото-2

На відміну від пластикових кап, незнімні конструкції вимагають більш ретельного догляду. Перед їх встановленням зуби підлягають лікуванню, а зубна емаль піддається певній підготовці. У деяких випадках пристрій може відклеюватися, проте гарантія на ретейнер передбачає виконання лікарем підклеювання та усунення виявлених недоліків.

Встановлення ретейнерів

Ретейнери виступають як завершальний етап корекції прикусу, покликаного запобігти зміщенню зубів. Перед виготовленням ортодонтичної системи лікар проводить комплексний огляд, спрямовує пацієнта на панорамний знімок для аналізу анатомічних особливостей верхньої та нижньої щелеп. Після отримання результатів фахівець рекомендує найбільш вдалий вид пристрою.

У вартість установки ретейнерів входять такі процедури:

  • зняття відбитку;
  • виготовлення системи у лабораторії;
  • підготовка зубів, що передбачає зняття нальоту та каменю, лікування захворювань;
  • установка безпосередньо ретейнерів та їх закріплення.

Якщо виконується встановлення незнімного ретейнера, емаль зубів пацієнта обробляється спеціальними речовинами. Після цього компоненти системи приклеюються до поверхні молярів. Чищення конструкцій має здійснюватися виключно засобами, що рекомендуються стоматологом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...