• Головна
  • 5 характеристик якісного ноутбука незалежно від призначення
Новини компаній
15:28, 27 вересня 2022 р.

5 характеристик якісного ноутбука незалежно від призначення

Новини компаній

Перед покупкою люди задаються питанням: «Які характеристики повинні бути в якісного ноутбука?». Насправді, питання складне, адже в більшості випадків все залежить від призначення. Наприклад, один і той самий процесор буде підходити офісному працівнику, а от для геймера потужності буде замало. Те саме стосується і автономності, і відеокарти. Але є декілька характеристик, які мають бути в кожної моделі незважаючи ні на що.

Характеристики якісного ноутбука

Подивіться на перелік параметрів нижче. З ними потрібно ознайомитись перед тим, як замовити ноутбук, незалежно від того, які задачі будуть виконуватись на ньому.

Процесор та пам’ять

У ноутбуках найчастіше встановлені процесори двох виробників: AMD та Intel. Але недостатньо просто подивитись на бренд, важливо ще врахувати покоління чіпа. Для оптимальної роботи та не надто складних задач підійде Intel Core i3 та AMD Ryzen 3. Ці покоління цілком актуальні й будуть такими деякий час. Що стосується пам’яті, то будемо говорити про мінімум, який має бути. Оперативної – 8 Гб, вбудованої – 256 Гб. На моделі із 128 Гб краще навіть не дивитись, бо ні на що місця не вистачить.

Екран

Розширення екрану варто вибирати не менше, ніж 1980*1080. Якщо показник нижчий, то на великому дисплеї можуть бути помітні пікселі. Всі інші показники, типу частоти оновлення, залежать від потреби та поставлених задач. Наприклад, для геймерів чим вища частота оновлення, тим якісніші будуть динамічні сцени в грі.

Батарея

При виборі акумулятора діє завжди одне правило, і розповсюджується воно на всю техніку, яка живиться від електрики – чим більша ємність батареї, тим краще. Якщо говорити про ноутбук, то мінімальний час автономної роботи становить 7 годин. Якщо в моделі показник менший, то цього може з часом не вистачати.

Кількість портів

Зараз виробники не хочуть оснащувати ноутбуки великою кількістю портів, вважають, що це зайве. Якщо оцінювати оптимальний варіант, то це 2 USB порти та роз'єм для навушників. Більша кількість буде також вітатись, але цього мінімуму цілком вистачить для звичайного користувача. 

Вимоги до ноутбука залежно від призначення

Із загальними характеристиками все зрозуміло, а які мають бути параметри залежно від призначення?

  • Для навчання. Основна вимога – портативність. Ніхто не хоче носити важкий та великий пристрій на пари/уроки.

  • Для бізнесу. Тут не обійтись бюджетним варіантом, адже ноутбук має бути міцним, мати гарну автономність, не бути вразливим до вірусів, а також мати багато вільної пам’яті.

  • Для геймерів. Має бути висока частота оновлення екрану, потужний процесор та якісна відеокарта. Це основні параметри під час вибору. Відповідно, низька ціна точно не буде.

Врахувавши ці характеристики, будь-хто зможе знайти ідеальний ноутбук. Великий вибір представлений в асортименті Алло. Доступні ціни, гарантія якості, а також зручні способи доставки та оплати – це те, що отримують усі покупці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ALLO #АЛЛО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...