• Головна
  • Під Києвом активно вирубують унікальний ліс під забудову, – ФОТО
18:02, 23 вересня 2022 р.

Під Києвом активно вирубують унікальний ліс під забудову, – ФОТО

Під Києвом активно вирубують унікальний ліс під забудову, – ФОТО

Біля озера Шапарня, що на південному кордоні Києва, активно вирубують під забудову заболочений ліс, що є унікальним центром дикої природи і, який межує із заповідною зоною НПП «Голосіївський».

Про це повідомив співробітник Національного природного парку «Голосіївський» Олександр Соколенко.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua».

Під Києвом вирубують унікальний ліс під забудовуПід Києвом вирубують унікальний ліс під забудовуПід Києвом вирубують унікальний ліс під забудовуПід Києвом вирубують унікальний ліс під забудову

На жаль, у «старі добрі» часи земельних дерибанів цей ліс був порізаний на приватні ділянки суміжними з Києвом селищними радами. І от тепер ліс активно знищують та готують майданчики під забудову, – написав на своїй сторінці Соколенко.

Невідомі ріжуть та вивозять двохсотрічні дуби, стверджує Соколенко. Крім того, під колесами важкої техніки гинуть рідкісні орхідеї, а серед пустирів, що з'являються на місці вікового лісу, розгублено ходять лосі та кабани, що залишилися без дому.

Під Києвом вирубують унікальний ліс під забудову, Олександр Соколенко/Facebook

Під Києвом вирубують унікальний ліс під забудову, Олександр Соколенко/Facebook

На ранок 23 вересня коментарів Державної екологічної інспекції Московського округу чи інших офіційних органів щодо варварського знищення зеленої зони під Києвом немає.

Нагадаємо, також ми писали про те, що Верховний Cуд заборонив будувати торгово-розважальний центр на Поштовій площі в Києві. Він погодився з позицією судів попередніх інстанцій про те, що є законні підстави для того, аби визнати будівництво протиправним.

Крім того, розповідали, що в Києві мешканцям заборонили відвідувати ліси на період дії воєнного стану. Також заборонено в'їзд до них транспортних засобів та іншої техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #ліс #вирубка #забудова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...