• Головна
  • У Києві судитимуть акушера-гінеколога за смерть дитини
18:22, 19 вересня 2022 р.

У Києві судитимуть акушера-гінеколога за смерть дитини

У Києві судитимуть акушера-гінеколога за смерть дитини

У Києві перед судом постане лікар-гінеколог однієї з приватних клінік на столичній Оболоні, який під час проведення пологів неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть новонародженої дитини.

Про це повідомили в міській прокуратурі.

Досудове слідство встановило, що у травні 2020 року під час ведення пологів 32-річної породіллі лікар-акушер-гінеколог неправильно оцінив дані КТГ-моніторингу плода та несвоєчасно прийняв рішення про проведення операції кесаревого розтину. Внаслідок чого новонароджена дитина отримала незворотні зміни у центральній нервовій системі, від яких померла через 55 днів.

Причинно-наслідковий зв'язок між діями медика та смертю немовляти підтвердив висновок комплексної судово-медичної експертизи.

Дії лікаря кваліфіковано за ч. 2 ст.140 КК України – неналежне виконання своїх професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Лікарю загрожує покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше ми розповідали, що у Києві 10-річний Микита зістрибнув з 6-го поверху через те, що  став жертвою так званих груп смерті, які ще мають назву "Синій кит".

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #прокуратура # суд #лікар-гінеколог
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...