• Головна
  • Навіщо проводити детоксикацію
Новини компаній
16:02, 13 вересня 2022 р.

Навіщо проводити детоксикацію

Новини компаній

Коли людина постійно вживає спиртні напої, її організм отруюється продуктами розпаду етанолу. В результаті цього страждають внутрішні органи, відбуваються незворотні зміни, що призводить до виникнення хронічних хвороб та інших проблем. Аби не допустити важких наслідків, краще за все або відмовитись від алкоголю повністю, або проводити чистку організму.

Клиника детоксикации дозволяє провести процедуру чистки швидко та ефективно. Всупереч поширеній думці, дана процедура корисна не лише для тих, хто страждає на алкоголізм. Вона також може знадобитись у тих випадках, коли людина отруїлась неякісним спиртним напоєм, або ж просто дозволила собі зайвого і тепер відчуває сильне похмілля. За допомогою детоксикації виводяться з організму рештки етанолу, знижується концентрація його в крові, завдяки чому людина швидше приходить у норму. Особливо корисно це після запоїв або напередодні важливих подій.

Навіщо проводити детоксикацію, фото-1

Вдома чи в стаціонарі?

Існує купа народних методів, які дозволяють очистити організм. Але слід відокремлювати методи згідно їх ефективності. Якщо людина просто перевищила дозу та хоче позбутись похмілля – це одне, тут справді підійдуть народні способи. А ось якщо мова йде про багатоденний запій або отруєння алкоголем, то тут вже потрібна лише детоксикація, а домашні методи виявляться неефективними.

Та де ж проводити цю детоксикацію? Тут є два варіанти:

  • Вдома. Приїжджає медичний працівник, який проводить всі необхідні маніпуляції. Цей варіант гарний тим, що не потрібно нікуди їхати, можна перебувати у звичній затишній обстановці, більший рівень комфорту;
  • В стаціонарі. Людина знаходиться під постійним наглядом фахівців, може вчасно отримати медичну допомогу в екстреному випадку. Рекомендується у важких випадках, або тоді, коли перебувати вдома в такому стані неможливо через психологічні та інші причини.

В будь-якому разі проводити детоксикацію повинен лише спеціаліст. По-перше, він зможе поставити крапельницю, тобто зробити безпечне введення голки у вени та налаштувати швидкість подачі ліків. По-друге, лише медик зможе визначити, який саме лікарський засіб допоможе в тій чи іншій ситуації. Бо важливо не нашкодити.

До препаратів, що можуть бути назначені, належать:

  • Глюкоза;
  • Вітаміни;
  • Седативні засоби;
  • Абсорбенти;
  • Сечогінні;
  • Препарати для відновлення роботи печінки;
  • Засоби для серцево-судинної системи.

Це не повний перелік ліків, але частіше за все використовують їх, як основні засоби. Також можуть бути призначені допоміжні.

Крім того, у вкрай важких випадках призначають процедури, які проходять лише в стаціонарі. До них відносяться гемодіаліз, гемосорбція, плазмофорез. Проводяться дані процедури за допомогою спеціального обладнання, яке неможливо доставити додому.

Повне лікування алкоголізму

Однак детоксикація вирішує лише одну проблему, тобто, подолання інтоксикації. А ось щоб позбутись проблеми в цілому, знадобиться лечение алкоголизма. На сьогоднішній день це не так важко зробити, хоча, звісно, все залежить від стадії. Втім, при сильному бажанні людини, навіть останні стадії виліковуються.

Терміни одужання передбачити складно, бо все суто індивідуально. Комусь достатньо місяця, щоб забути про алкоголь, а декому знадобиться рік. Проте не варто боятись, бо краще витратити рік на лікування, ніж все життя страждати на алкоголізм. Тим більше, що під курсу не потрібно сильно змінювати своє життя, обмеження стосуються лише спиртних напоїв. Натомість людина починає згадувати, як гарно та вільно було без алкоголю, з’являється мотивація щось робити, чогось досягати, відновлюється приємне самопочуття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...