• Головна
  • Що потрібно зробити, перш ніж зареєструвати домен
Новини компаній
13:00, 11 вересня 2022 р.

Що потрібно зробити, перш ніж зареєструвати домен

Новини компаній

Створення сайту – важливий етап у розвитку будь-якого інтернет-бізнесу. Але для того, щоб він міг працювати, його потрібно не лише створити і десь розмістити, а й зареєструвати для нього доменне ім'я. Це та адреса, яку користувачі будуть вводити, щоб перейти на сайт. До того, як проводиться реєстрація домену, потрібно це ім'я придумати, а потім перевірити, чи воно вільно. Розберемося, як це зробити.

Що потрібно зробити, перш ніж зареєструвати домен, фото-1

Що потрібно враховувати під час вибору доменного імені

Для того, щоб підібрати оптимальне ім’я, потрібно з самого початку враховувати деякі факти. А саме:

  • Розмір має значення. При чому, чим коротше назва – тим краще. Оскільки, по-перше, користувачам його буде набагато простіше запам’ятати. А по-друге, вірогідність того, що вони роблять помилку буде суттєво меншою.
  • Передача тематики сайту. Краще обрати таку назву, дивлячись на яку користувач буде одразу зрозуміти на якому сайті він опиниться, якщо перейде за посиланням. Завдяки цьому користувачі, які раніше не відвідували сайт зможуть розуміти, що на них чекає. Також це буде впливати й на видачу результатів пошуковими системами. Правильний вибір ім’я зможе допомогти підняти рейтинг сайту, а головне – для цього не доведеться додатково нічого робити.
  • Розкрутка бренду. Якщо ви хочете розкрутити свій власний бренд, краще за все – використовувати його назву. Навіть якщо на це піде трохи більше часу, такий варіант буде рішенням, яке працює на перспективу.
  • Значення регіональності. Якщо на вашому сайті будуть представлені послуги, скористатися якими зможуть виключно користувачі з певного регіону, то й ім’я слід вибрати таке, щоб воно відображало цю область. З одного боку, частина користувачів не перейде на ваш сайт, але з іншого боку, ви таким чином можете підвищити його конверсію. Це пов’язано з тим, що користувачі з інших областей все одно не зробили б у вас покупку та покинули б сайт, коли побачили, що ви не працюєте в їхньому місті.
  • Використовуйте таку доменну зону, яка вам найкраще підходить. Звичайно, найпопулярнішим варіантом є «.com». Але не слід вважати, що саме це буде добре підходити для всіх. Наприклад, якщо ви придумали влучне доменне ім’я, але воно вже зайнято на .com, краще використати його в іншій доменній зоні, ніж шукати менш привабливе ім’я.
  • Краще не включайте в ім’я цифри або тире. Користувачам буде складніше запам’ятати такий варіант. Якщо ви все ж таки зробите це, не потрібно переборщувати. Краще обирати такі цифри, які мають якісь зміст та відображають суть сайту.

Важливість перевірки

Пошук оптимального імені це тільки половина дороги. Оскільки після цього не вийде його відразу зареєструвати. Спочатку треба перевірити чи не зайнято воно іншою компанією. Для цього слід перейти на сайт будь-якої компанії, яка займається реєстрацією та ввести той варіант, який ви обрали. Через декілька секунд перед вами буде цілий список, який відображає ситуацію в різних доменних зонах. Завдяки цьому ви можете одразу подивитися, які є альтернативні варіанти, якщо та доменна зона, яка вас зацікавила вже зайнята. В тому випадку, якщо ви хочете зареєструватися виключно в певній зоні, це одразу можна ввести, коли ви будете виконувати пошук.

Слід зазначити, що ім’я в різних доменних зонах не буде коштувати однаково. Більш популярні варіанти будуть й більш дорогими. Але якщо ви хочете трохи заощадити, можна просто вибрати щось не дуже поширене.

Під час проведення неймінгу, спеціалісти радять розглядати як мінімум декілька робочих варіантів імені. Оскільки на сьогодні дуже багато зручних та красивих доменних імен вже використовуються.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...