• Головна
  • Чим обігріти свій будинок взимку?
Новини компаній
15:00, 31 серпня 2022 р.

Чим обігріти свій будинок взимку?

Новини компаній

З початку опалювального сезону питання економії на опаленні стало критичним. Для власників квартир підібрати вигідний варіант опалення досить просто, але для господарів приватних будинків складніше визначити, чим обігріти свій будинок у 2022 році. Вибір енергоносіїв досить великий, є популярний керамический обогреватель але не кожен є ефективним та економним.

Ми відібрали кілька популярних видів опалення та розглянемо переваги та недоліки кожної опалювальної системи.

Твердопаливні котли – це один із екологічних видів опалення. Вибирати таку систему опалення можна, якщо у вас немає технічної можливості провести газ або ваша проводка не призначена для електричних енергоносіїв з великою потужністю.

Основні переваги твердопаливних котлів – це автономність, відсутність завищених вимог та різноманітність видів палива.Автономність – ви не залежите від центрального опалення, не залежите від постачання газу чи роботи електромереж.

Відсутність підвищених вимог - процес установки котлів та його технічні характеристики не вимагають великих витрат та окремої котельні.

Різноманітність палива - для обігріву приміщення твердопаливними котлами можна використовувати дрова, вугілля, деревину та пелети.

Якщо говорити про недоліки такої системи опалення, їх небагато, але вони досить вагомі.

Постачання палива - у багатьох регіонах нашої країни у зв'язку із ситуацією став дефіцит твердого палива, ускладнився видобуток та транспортування.

Зберігання - дрова та вугілля повинні правильно зберігатися у спеціальних приміщеннях з маленькою площею та необхідною температурою.

Ручне завантаження - подача палива в котли здійснюється в ручному режимі, тому щоб у вашому будинку була постійна потрібна вам температура, потрібна ваша присутність.

Обслуговування - в процесі роботи котел збирає продукти горіння і кіптяву, тому для довговічного використання вам необхідно чистити техніку самостійно або викликати фахівця.

Теплові насоси

Обігрівати будинок тепловим насосом сьогодні є дуже популярним способом. Ця система опалення працює від електрики. При правильному доборі обладнання тепловий насос буде ефективним джерелом тепла для вашого будинку.

Перевагами теплових насосів є: автоматизація, екологічність та економічність.Автоматизація - робота теплового насоса повністю автоматизована і налаштовувати температуру у вашому будинку можна за допомогою програми на планшеті або смартфоні навіть віддалено.

Екологічність – немає продуктів горіння та викидів в атмосферу шкідливих речовин.

Економічність – при споживанні 1 кВт електроенергії тепловий насос видає до 3,7 кВт тепла.

Головним недоліком цієї системи є вартість обладнання та встановлення. На сьогоднішній день ціна на теплові насоси варіюється від 2000 у.о. і досягає до 10000 у.о. Такий діапазон пов'язаний із різними модифікаціями цієї опалювальної системи та потужністю обладнання.

Без урахування заставної вартості на монтаж систему та обладнання опалення за допомогою теплового насоса дійсно економне та ефективне.

Чим обігріти свій будинок взимку?, фото-1

Металокерамічні опалювальні панелі

Ще одним типом опалення електроенергією є металокерамічні обігрівачі UDEN-S. У порівнянні з іншою технікою у цих опалювальних приладів є ряд переваг, які роблять опалення ефективним та економічно вигідним.

Переваги UDEN-S

Екологічність - немає викидів шкідливих речовин в атмосферу та продуктів горіння. Також обігрівачі не ганяють пил по приміщенню. Спочатку прогріваються стіни, підлога та тверді предмети, а від них тепло розходиться по приміщенню.

Економічність – завдяки вбудованому керамічному теплонакопичувачу обігрівач після вимкнення видає тепло протягом 40 хвилин. Для того, щоб тепло у вашому будинку було 24 години, система повноцінно працює 10-12 годин.

Легкий монтаж - встановлення обладнання не потребує спеціальних навичок або виклику майстра. Також ви можете додавати елементи для опалення приміщення у разі потреби.Гарантія - виробник дає повну обмінну гарантію на кожен металокерамічний обігрівач, таким чином система вам служитиме довго.

Різноманітний асортимент – вибір металокерамічних обігрівачів величезний, є не тільки обігрівачі, а й теплый плинтус якій використовують дуже часто в сучасних будівлях.

Єдиним недоліком цієї системи опалення є залежність від якості конструкцій опалювального приміщення. Точніше сказати, якщо у вас будова з неякісною теплоізоляцією і є протяги, металокерамічні панелі працюватимуть набагато більше, ніж з хорошим утепленням.

Якщо ваше приміщення гарно утеплено, то використовуючи опалення UDEN-S ви зможете якісно та вигідно опалювати свій будинок.

Чим обігріти свій будинок взимку?, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...