• Головна
  • В Києві відкрили Алею сміливості, присвячену друзям України, - ФОТО
15:55, 23 серпня 2022 р.

В Києві відкрили Алею сміливості, присвячену друзям України, - ФОТО

В Києві відкрили Алею сміливості, присвячену друзям України, - ФОТО

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда відкрили Алею сміливості на площі Конституції в Києві. 

Про це повідомляють в пресслужбі глави держави. 

Зазначається, що місце було обрано невипадково, адже саме на площі Конституції навпроти Верховної Ради народилася сучасна незалежна Україна.

В Києві відкрили Алею сміливості, присвячену друзям України, - ФОТО, фото-1

Володимир Зеленський наголосив, що на цій Алеї будуть вказані імена політичних лідерів та інших представників країн-партнерів, які надають Україні важливу підтримку з початку повномасштабного вторгнення рф.

Сьогодні я хочу в присутності Президента Польщі Анджея Дуди відкрити Алею сміливості. Його ім’я завжди буде на цій Алеї. Це символ хоробрості, символ дружби, підтримки України тоді, коли вона справді потрібно, – наголосив Володимир Зеленський.

За словами президента, Анджей Дуда відіграв особливо важливу роль у зміцненні обороноздатності нашої держави в перші дні повномасштабної агресії рф. Він прибув до охопленої війною України, назвав дії росії безпрецедентним порушенням міжнародного права та наголосив, що цим російська федерація виключає себе з міжнародної спільноти.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва сьогодні, 23 серпня. Це вже третій візит президента дружньої до України держави після початку повномасштабного вторгнення росії. Візит відбувається на тлі повідомлень про велику загрозу ракетних ударів та провокацій з боку рф 23-24 серпня.

Дуда став першим іноземним лідером, який відзначився на Алеї сміловості. Також  він взяв участь у саміті "Кримської платформи".

Варто зазначити, що саме Польща однією з перших країн ЄС стала новою домівкою для мільйонів вимушених переселенців з України. Промисловість, бізнес, пересічні поляки – кожен долучився до якнайшвидшої адаптації та підтримки наших громадян. Польський уряд і Сейм максимально спростили процедури перетину кордону й подальшого включення українців до дружньої європейської спільноти.

Раніше ми розповідали, що в Києві підняли найбільший прапор України

Також вас може зацікавити: Україна відзначає День Державного Прапора: історія свята та цікаві факти

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна # Анджей Дуда #Зеленський #Алея сміливості
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...