• Головна
  • Як у Києві будуть відзначати День Незалежності України в умовах війни
14:35, 20 серпня 2022 р.

Як у Києві будуть відзначати День Незалежності України в умовах війни

Як у Києві будуть відзначати День Незалежності України в умовах війни

Наступної середи Україна відзначатиме 31-й День Незалежності. Зазвичай у це державне свято українці отримують додатковий вихідний, але через воєнний стан його не буде. Не передбачено і проведення масових святкових заходів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформполітики.

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте!

Урочисті заходи заплановані на День Державного Прапора України, 23 серпня. Так, у Києві та низці інших міст відбудуться офіційні церемонії підняття прапора.

Щодо 24 серпня, то у День Незалежності, під час офіційних заходів хвилиною мовчання вшанують всіх загиблих від рук російських загарбників.

Крім того, відбудеться низка акцій та флешмобів, спрямованих на єднання та підтримку українців. Зокрема, планують підсвітити кольорами українського прапора монумент "Батьківщина-мати" та інші знакові місця.

Також відбудеться спільна молитва за Україну священників всіх церков у Національному заповіднику Софія Київська.

У центрі Києва, на Хрещатику, організують виставку знищеної військової техніки російських загарбників.

Цьогоріч День Незалежності України має для всіх українців особливе значення. У нас триває війна і окупанти скаженіють від своєї безпорадності. Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам й вражати світ своєю незламністю, силою та емпатією до тих, хто поруч. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі. Ми назавжди запам'ятаємо те, хто нам друг, а хто ворог. Щиро вірю, що зовсім скоро ми гучно святкуватимемо нашу перемогу, - цитує пресслужба міністра культури Олександра Ткаченка.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що через загрозу ракетних ударів з боку Росії у День Незалежності України в Києві діятиме заборона на проведення масових заходів, а столичний метрополітен змінить графік роботи.

Також писали, що в Києві біля станції метро "Берестейська" озеленювачі до Дня Незалежності створили квіткову композицію, яка присвячена нашій країні, – "Україна незламна та нескорена". Для її втілення висадили понад 19 тисяч квітів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #святкування #воєнний стан #День Незалежності #заходи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...