• Головна
  • Бавовни буде багато: фонд Сергія Притули придбав супутник за зібрані гроші на Байрактари, - ВІДЕО
17:52, 18 серпня 2022 р.

Бавовни буде багато: фонд Сергія Притули придбав супутник за зібрані гроші на Байрактари, - ВІДЕО

Бавовни буде багато: фонд Сергія Притули придбав супутник за зібрані гроші на Байрактари, - ВІДЕО

Благодійний фонд Сергія Притули придбав супутник за зібрані гроші на Байрактари.

За словми голови фонду, з компанією ICEYE була підписана угода про доступ до свого сузір'я SAR супутників. Це надасть змогу ЗСУ отримувати супутникові знімки критичних ділянок із високою частотою та забезпечить українських військових потужностями супутникового спостереження за допомогою радара із синтезованою апаратурою (SAR) від компанії ICEYE.

Бавовни буде багато: фонд Сергія Притули придбав супутник за зібрані гроші на Байрактари, - ВІДЕО, фото-1

Українці, ви — космос! На сьогодні ICEYE володіє найбільш розвиненою технологією радарної супутникової зйомки. Цей договір — це серйозний крок у забезпеченні критичних потреб Українського уряду у даних спостереження і суттєва допомога нашим Збройним силам, — сказав Притула

Нагадаємо, 22 червня, у свій День Народження, Сергій Притула запустив проєкт "Народний Байрактар". Менше ніж за три дні Притула разом з українським блогером Ігорем Лаченковим зібрали 600 млн грн на чотири Bayraktar TB2.

Турецька компанія Baykar була настільки вражена єдністю українців, що пообіцяла безкоштовно віддати Україні три безпілотники. Зібрані кошти компанія попросила спрямувати на допомогу в боротьбі народу України.

Збір коштів на проєкт фонду Сергія Притули "Народний Байрактар" закінчився 25 червня. Найбільша кількість транзакцій припала на суми розміром 100-1000 грн – 44,7%. Розмір найменшої транзакції — одна копійка, найбільшої – 5 млн грн. Після перемовин з Міністерством оборони України було прийнято рішення придбати супутник.

За словами Притули, доступ до бази даних знімків викуплено більш ніж як на рік вперед. Таким чином, ЗСУ швидко отримуватиме знімки високої якості, що допоможуть зі швидким плануванням операцій.

На відміну від традиційних супутників спостереження Землі, невеликі супутники радіолокаційної обробки зображень ICEYE можуть формувати зображення ділянок Землі з високою роздільною здатністю і вдень, і вночі, а також через хмарний покрив. Компанія володіє найбільшим у світі супутниковим угрупованням супуників SAR, у кількості 21 шт, йдеться в повідомленні у телеграмі-каналі порталу, присвяченого космосу, Alpha centauri.

Раніше ми розповідали, що загарбники можуть влаштувати масований ракетний обстріл українських міст на День Незалежності - 24 серпня.

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #Притула #Байрактари # Супутник #Фонд Притули
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...