• Головна
  • Мешканці Києва будуть більше платити за вивезення сміття: новий тариф
12:21, 17 серпня 2022 р.

Мешканці Києва будуть більше платити за вивезення сміття: новий тариф

Мешканці Києва будуть більше платити за вивезення сміття: новий тариф

У Києві мешканці будуть платити більше за вивезення побутових відходів, оскільки тариф буде змінено. Так, вартість послуги не коригувалась понад три роки і наразі є найнижчою в Україні. Такі зміни, зокрема, пов'язані із зростанням вартості палива, поховання відходів та інших чинників.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Долучайтесь та читайте! Наразі там ми публікуємо ще більше оперативних та важливих новин.

Нагадаємо, що у Києві вивезенням сміття займається комунальне підприємство "Київкомунсервіс", яке отримало дозвіл на це за результатами відповідного конкурсу. КП також співпрацює з кількома партнерами щодо умов договорів підряду, серед яких і міжнародні компанії.

З початком війни "Київкомунсервіс" не допустив жодних збоїв у вивезенні відходів, працюючи навіть там, де перестали працювати приватні перевізники, оскільки багато підприємств із початком воєнного стану припинили роботу. Коригуючи графік вивезення з вимогами комендантської години та попри нестачу робочого персоналу (частина працівників підприємства пішли до тероборони та ЗСУ), команда комунальників продовжувала стабільно надавати послуги з вивезення сміття.

Так, у місті щодня вивозиться понад 7 тисяч кубометрів або близько 1200–1300 тонн побутових відходів щодня. На зміні задіяно близько 850 працівників та курсує близько 150 сміттєвозів. До 16 серпня вартість вивезення сміття для населення коштувала 36,11 грн.

Підприємство працювало в межах своїх можливостей щодо надання якісних послуг. Однак ціна на пальне та забезпечення персоналу гарною заробітною платою змушує вперше за три роки підвищити вартість послуги з вивезення сміття. Так, тариф для однієї особи підвищився на 10,26 гривень і тепер вивіз сміття коштує 46,37 гривень із ПДВ. Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, своєчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, – йдеться в повідомленні.

Всі інші тарифи на послуги в столиці залишаються незмінними.

Також ми писали про те, що у Дарницькому районі Києва комунальники ліквідували стихійне звалище біля Дніпра. Для того, щоб вивезти все сміття, знадобилося багато мішків та чотири дні.

Крім того, розповідали, що міський голова Києва Віталій Кличко попередив, що мешканців столиці чекатиме нелегкий опалювальний сезон. Температура в оселях киян взимку буде нижчою, ніж зазвичай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #вивезення сміття #побутові відходи #тариф #здорожчання тарифу #Київкомунсервіс #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...