• Головна
  • Соломія ГОВОРУХА: «Освічену націю важко здолати»
Новини компаній
15:00, 17 серпня 2022 р.

Соломія ГОВОРУХА: «Освічену націю важко здолати»

Новини компаній

У липні 2022 року Фундація Кредо розпочала масштабний проєкт «Сміливість бути поруч», який скерований на допомогу дітям, які зазнали втрат через війну росії проти України.

Благодійна організація створена 16 листопада 2021 року АТ «Кредобанк» для реалізації соціальних та благодійних проєктів. Діючою головою фундації на сьогодні є Соломія Говоруха.

У фокусі діяльності Фундації КРЕДО — допомога дітям та молоді, підтримка соціально важливих проєктів та реалізація ініціатив, пов’язаних з медициною та освітою.


На початку липня БО «Фундація Кредо» спільно з Кредобанком розпочала великий проєкт «Сміливість бути поруч». Яка мета цього проєкту і чому така назва?

Проєкт, який ми розпочали на початку літа, говорить про сміливість. Вона буває різною, як сміливість бути волонтером, воїном, рятівником, так і сміливість проявити власну позицію та бути поруч у важкі часи. Наші маленькі автори малюнків прагнуть допомогти своїм ровесникам, допомогти українським школярам у свій спосіб. Розумієте, діти допомагають дітям! Вони змалку розуміють, що таке емпатія та сміливість. Вони розуміють, що завдяки власним умінням та відвазі можуть наблизити перемогу.

Цього року на День дитини, 1 червня, діти, що змушені були покинути своє місто чи країну через війну та перебували у прихистках, які зорганізував для них Кредобанк, намалювали своє бачення сміливості. Їхні малюнки ми перетворили у постери, які представили одночасно на виставках та аукціонах у Варшаві й Львові з подальшим їх продажем.

За виручені кошти від продажу Фундація Кредо придбає усе необхідне до школи маленьким українцям, які постраждали від війни.

Нині батьки, які втратили все через війну, шукають можливість втриматися у тому важкому житті. Вони ставлять пріоритетом першочергові потреби для існування. У той час нашим завданням, як благодійного фонду, є забезпечити усім необхідним для навчання їхніх дітей. Не перестаю повторювати, що освічену націю важко здолати та нав’язати іншу культуру. Наші діти мають розвиватися, адже вони будуватимуть успішну країну за яку їхні родичі та близькі сьогодні віддають своє життя.

Соломія ГОВОРУХА: «Освічену націю важко здолати», фото-1

Хто підтримав та допомагає реалізовувати благодійну ініціативу?

Якщо проєкт «Сміливість бути поруч» стартував ще на початку червня 2022 року, то першу виставку ми відкрили 8 липня у Львові в Театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Нас підтримав також артцентр «Дзиґа», де в кав’ярні «Квартира 35» на другому поверсі розмістили дитячі постери до кінця липня. На початку серпня в Українському Домі у Варшаві (Польща)/Фундації «Наш вибір» стартувала наступна виставка дитячих постерів, яка триватиме до кінця місяця. До речі, під час відвідин цієї виставки постери можна придбати на місці. Фундація Кредо щиро вдячна локаціям, які стали партнерами проєкту і люб’язно надали свої приміщення для виставки.

Упродовж всього часу нам допомагали і допомагають волонтери Українського дому у Варшаві, працівники Кредобанку та громадські діячі.

Кредобанк перерахував нам один мільйон гривень. Фундація Кредо зі свого боку також докладає ще один мільйон гривень, а решта маємо на меті зібрати з продажу дитячих малюнків. Нині тісно співпрацюємо з освітянами міст, де перебувають діти, що покинули власні домівки через війну. Фундація Кредо планує закупити понад тисячу наплічників та укомплектувати всім необхідним дітей для навчання у школі.

В Україні придбати постери можна онлайн за лінком:

https://kredoposter.prom.ua/ua/

Сьогодні кожен є сміливим у своїх думках та вчинках, кожен на своїй ділянці. Разом з тим, як ніколи ми усі потребували й потребуємо підтримки — щоб хтось був біля нас поруч.

Що для вас особисто означає «сміливість бути поруч»?

Після тривалого досвіду роботи в банківській сфері категорично змінити напрямок – це сміливість. Сьогодні я голова БО «Фундація Кредо». Мої пріоритети – це допомога та підтримка, співпереживання та бажання бути корисною і щось змінити у цьому суспільстві. Моє життя перевернули троє малих розумних бешкетників – троє моїх синів. Вони – мій світ. Власне, як мама, оберігаю їх та захищаю від негараздів, але водночас готую до дорослого життя. Відпустити і дати можливість самостійно приймати рішення в малому віці – це також велика сміливість зробити такий крок для кожної мами.

Вважаю, що бути другом у важкий час, коли відвертаються інші – це сміливість. Проявити свою позицію – це також сміливість, як і попросити про допомогу.

Напевно кожен знайде у цьому вислові близьке до серця і відчує власну значимість. Наша ініціатива спонукає до дій, які розвивають суспільство морально.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...