• Головна
  • У Києві 70% відсотків батьків підтримують очне навчання з 1 вересня
16:41, 3 серпня 2022 р.

У Києві 70% відсотків батьків підтримують очне навчання з 1 вересня

У Києві 70% відсотків батьків підтримують очне навчання з 1 вересня

Майже 70 відсотків батьків обрали для дітей очну форму навчання з 1 вересня, повідомляють в КМДА.

Відповідні висновки зробили після опитування батьків школярів, яке тривало у закладах освіти.

За словами директорки Департаменту освіти і науки Олени Фіданян, станом на 1 вересня за кородоном перебуватимуть майже 20 відсотків столичних школярів. До очного навчання готові майже 70% дітей.

Решта – тобто ті, хто не наважується відправляти дітей до школи, мають можливість або навчатися онлайн, або за індивідуальною формою. Для цього достатньо написати відповідну заяву в школі, – зазначила чиновниця.

Вона додала, що експертна комісія, до якої увійшли представники ДСНС та медичні працівники, вже перевірели всі школи. І запевнила, що майже 70% закладів освіти мають укриття (не бомбосховища!), які оновлюються та ремонтуються відповідно до вимог, де діти будуть у безпеці.

У цих школах одночасно зможуть перебувати лише стільки людей, скільки вміщує укриття. Тобто школи, у яких укриття не може вмістити всіх учнів із вчителями, перейдуть на двозмінне навчання. Ті ж заклади освіти, де немає ані свого укриття, яке б відповідало всім вимогам, ані безпечного місця поруч зі школою, куди можна оперативно перевести дітей у разі повітряної тривоги, взагалі не зможуть розпочати навчання в очній формі, – пояснила Олена Фіданян.

В КМДА нагадали, що 1 вересня до столичних шкіл підуть також діти внутрішньо переміщених осіб. До закладів освіти зараховано вже більше 2 тисяч дітей, родини яких через агресію рф були змушені переїхати до столиці.

Раніше ми розповідали, що до Прикарпаття на відпочинок та реабілітацію вирушило півсотні дітей з Білоцерківського та Обухівського районів.

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #КМДА # очне навчання #опитування батьків
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...