• Головна
  • У Києві продовжують перевірку безпечності харчових продуктів у фастфудах: які найбільш поширені порушення, - ФОТО
18:53, 2 серпня

У Києві продовжують перевірку безпечності харчових продуктів у фастфудах: які найбільш поширені порушення, - ФОТО

У Києві продовжують перевірку безпечності харчових продуктів у фастфудах: які найбільш поширені порушення, - ФОТО

У Києві триває перевірка безпечності та якості реалізації харчових продуктів тваринного і рослинного походження у закладах швидкого харчування.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Києві, пише КМДА.

У Києві триває перевірка безпечності харчових продуктівУ Києві триває перевірка безпечності харчових продуктівЩе більше новин на нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні події Києва, області та України.

Зазначається, що з 29 червня було перевірено 1074 об’єкти. Складено 360 протоколів, із яких 267 буде передано до суду (відповідно до ст. 166 п. 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення). У 23 випадках працівники поліції вилучили обладнання за ст. 164 Кодексу.

Фахівці перевіряли дотримання суб’єктами господарювання, працівниками торгівлі, громадянами, які здійснюють обіг харчових продуктів на території міста, законодавства про харчові продукти, зокрема щодо безпечності та якості торгівлі“, – йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті КМДА.

Основні порушення, виявлені під час перевірок:

  • неутримання потужності в чистоті та належному стані;
  • відсутність захисту від будь-якого забруднення, зокрема від шкідників та гризунів;
  • відсутність засобів для підтримання належної особистої гігієни;
  • поверхні (включно з поверхнею обладнання), що контактують з харчовими продуктами, не відповідають основним вимогам: утримання в непошкодженому стані, легко чистяться та дезінфікуються, зроблені з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів;
  • немає забезпечення гарячою та/або холодною питною водою в необхідній кількості;
  • відсутність належних засобів для гігієнічного зберігання небезпечних та/або неїстівних речовин і відходів (рідких або твердих), а також засобів для їхнього зберігання та подальшого поводження та/або відповідного договору щодо їхньої утилізації (знищення);
  • відсутність належних засобів для підтримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю;
  • не забезпечено розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їхнього забруднення.
У Києві триває перевірка безпечності харчових продуктів, Держпродспоживслужба у м. Київ

У Києві триває перевірка безпечності харчових продуктів, Держпродспоживслужба у м. Київ

Раніше ми писали, що в Києві спеціальні моніторингові групи продовжують перевірки закладів громадського харчування. Так, наприклад, 25 липня столична Держпродспоживслужба провела перевірку 44 фастфудів, у 13 виявили порушення. Перевірку проводили у Печерському, Оболонському, Шевченківському, Святошинському, Дніпровському, Деснянському, Голосіївському та Солом'янському районах Києва.

Також повідомляли про те, що у столиці прибрали кіоск, в якому шаурмою отруїлися 24 людини. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі. Під час бактеріологічного обстеження пацієнтів у 20-ох пацієнтів виявили сальмонелу. У ще одному випадку - ентеробактер (умовно патогенна флора).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #Держпродспоживслужба #фастфуд #перевірки #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...