• Головна
  • Збитки Ірпеня від війни оцінюють у понад $900 млн
13:34, 15 липня 2022 р.

Збитки Ірпеня від війни оцінюють у понад $900 млн

Збитки Ірпеня від війни оцінюють у понад $900 млн

Збитки, які завдані інфраструктурі Ірпеня від повномасштабної війни, оцінюють у майже 922 мільйони доларів, що становить 25,3 млрд гривень.

Про це повідомляє KSE Institute.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua". Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

За час окупації в місті пошкоджено близько половини від усіх споруд Ірпеня. Це 10,5 тис. будівель, із них 2501 – зруйновані повністю або сильно пошкоджені.

Найбільша частина збитків завдана житловому фонду, який зруйновано у місті на 48%, – 17,7 млрд гривень, з яких 11,6 млрд завдані через руйнування багатоквартирних будинків.

Як зазначають у KSE, значної шкоди ворог завдав і соціальній інфраструктурі: зруйновані 53% усіх соціальних обʼєктів Ірпеня. Збитки завдані на суму 3,7 млрд гривень, з яких 1,3 млрд гривень – закладам освіти та 236 млн гривень – медицини.

Руйнування значної кількості обʼєктів промислової інфраструктури оцінюються у 2,9 млрд гривень. Ще 262,5 млн гривень – це знищені та пошкоджені урядові, адміністративні будівлі та відділення поліції й пошти.

Також ми повідомляли про те, що в Ірпінь на Київщині приїхав Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак. Він на власні очі побачив масштаби руйнувань, яких завдали рашисти та поспілкувався із міським головою міста.

Крім того, ми писали, що міжвідомча слідча група проводить розслідування злочинів, які скоїли російські окупанти під час окупації Ірпеня. Розслідуванням злочинів займається слідча група, до якої входять співробітники Нацполіції та ДБР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #всі новини #Ірпінь #збитки #інфраструктура #пошкодження #школи #будівлі #лікарні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...