• Головна
  • Кличко перевірив, як відновлюють пошкоджений будинок на Оболоні після ворожих обстрілів
15:31, 12 липня 2022 р.

Кличко перевірив, як відновлюють пошкоджений будинок на Оболоні після ворожих обстрілів

Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Київський міський голова Віталій Кличко перевірив, як тривають роботи на пошкодженому багатоквартирному 9-ти поверховому житловому будинку на вулиці Богатирській, 20, що знаходиться в Оболонському районі столиці.

Нагадаємо, 14 березня в результаті ракетного обстрілу будинок був суттєво пошкоджений, загинула одна людина. Сьогодні будівельники, розбираючи завал у ліфтовій шахті одного з під’їздів, знайшли уламок російської ракети.

Так, за словами мера, у будинку пошкоджено 100 квартир з 144. Тобто 70 відсотків житлового фонду. В результаті ракетного удару повністю зруйновані дві стінові панелі сходових клітин, ліфтова шахта, частково зруйновані сходи та сходові майданчики, перегородки, вибиті вікна.

Кличко перевірив, як відновлюють пошкоджений будинок на Оболоні після ворожих обстрілів, фото-1

Попри це, фахівці, які здійснювали експертизу, встановили, що будинок придатний до відновлення.

Ми вже розпочали, зокрема, утеплення фасаду, заміну вибитих вікон. Тож після реконструкції ця 9-ти поверхівка буде відповідати всім сучасними енергоефективним нормам, – зазначив Віталій Кличко.

Окрім того, на об’єкті виконують роботи із влаштування підсилень конструкцій, вивозять будівельне сміття. Здійснюють демонтаж зруйнованих залізобетонних конструкцій, очищення поверхонь стін від нагару.

Кличко перевірив, як відновлюють пошкоджений будинок на Оболоні після ворожих обстрілів, фото-2

В міськраді додали, що загалом же у столиці пошкоджено понад 640 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню. На відновлювальні роботи на 360-ти об’єктах столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів виділив уряд. Завершити роботи на першочергових об’єктах місто планує до початку опалювального сезону.

Кличко перевірив, як відновлюють пошкоджений будинок на Оболоні після ворожих обстрілів, фото-3

Також місто розпочало відновлювальні роботи в будинках на вулицях Крушельницької, Гаврилишина, Ірпінській, на поспектах Свободи та Лобановського, резумував Віталій Кличко.

Раніше ми розповідали, що у Святошинському районі Києва міська влада відновлює пошкоджену окупантами багатоповерхівку, в яку влучила ракета.

Слідкуйте за оперативними новинами на нашому Telegram-каналі. Тільки перевірена інформація 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #Кличко #Оболонь #зруйнований будинок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...