• Головна
  • Особливості медикаментозного лікування наркоманії у Києві
Новини компаній
16:00, 25 травня 2022 р.

Особливості медикаментозного лікування наркоманії у Києві

Новини компаній

Для позбавлення від наркоманії існує багато методів як у доказовій, так і нетрадиційній медицині. Всі вони мають різну ефективність, а деякі з них не мають її зовсім. Тому, щоб не втрачати дорогоцінний час підбір найкращого варіанту та оцінку ризиків, ми розповімо про один з найефективніших способів позбавлення залежності, і це медикаментозне лікування наркоманії.

Медичний центр Medicomente у Києві спеціалізується на лікуванні залежностей, у тому числі алкоголізму та наркоманії. На основі багаторічного досвіду фахівців цієї клініки, ми докладніше розповімо про різновиди та особливості того, як відбувається лікування наркотичної залежності за допомогою медикаментів.

Що таке наркоманія

Іноді наркотична залежність виникає після першого прийому речовини. Наркотик пов'язується з рецептами головного мозку та стимулює викид ендорфінів. Бажаючи досягти цього ефекту, людина приймає наркотик знову і знову. Поступово виробляється толерантність до наркотику, а ейфорія притуплюється, як і провокує підвищення дози. Саме так у людини формується фізична та психологічна залежність від вживання, що є наркоманією.

Причини наркоманії

Ще до формування залежності у сенсі цього терміну, в людини то, можливо позитивна чи негативна прихильність до наркотику. Позитивна прив'язаність передбачає вживання речовини з досягнення ефекту ейфорії, бадьорості, концентрації уваги тощо. Негативна - з метою позбавитися будь-якого поганого стану, тобто депресії, стресу, пригніченості, нервового перезбудження. Таким чином, до наркоманії призводить як здатність деяких речовин тимчасово підвищувати якість життя, так і повне відчуття безвиході та відсутність мотивації вести здорове життя.

Ознаки та наслідки наркоманії

Незалежно від виду речовини, про наявність у людини залежності можуть сигналізувати такі стани:

Тривожність

Агресія, гнів

Апатія

Безсоння

Деградація особи

Тривале вживання наркотиків завдає величезної шкоди здоров'ю. Іноді завдані збитки можуть бути непоправними. До наслідків залежності можна віднести:

Захворювання серцево-судинної системи

Порушення в роботі головного мозку та центральної нервової системи

Ураження печінки та нирок

Зараження на інфекційні захворювання, гепатит, СНІД

Медикаментозне лікування наркотичної залежності

Особливості медикаментозного лікування наркоманії у Києві, фото-1

У клініці Medicomente у Києві проводиться медикаментозне лікування за участю нарколога. На першому етапі лікування необхідно провести детоксикацію організму та зняти абстинентний синдром – ломку. Цей синдром характерний фізичними муками, а саме головним болем, нудотою, блюванням, болем у суглобах та м'язах, нервовою напругою та іншими. Лікарі клініки індивідуально підбирають медикаменти та процедури для усунення абстинентного синдрому, а саме для симптоматичного лікування, детоксикації та підтримуючої терапії.

Далі проводиться терапія, спрямовану відновлення роботи всіх органів прокуратури та систем. Для цього індивідуально підбирається курс лікувальних крапельниць, що можливе лише після повного обстеження та діагностики організму. Препарати підбирають з обережністю, щоб унеможливити небажану психоактивну дію.

Останнім етапом можливе підшивання специфічних блокаторів. Це підшкірний імплант, що блокує ефект ейфорії від наркотиків. Зазвичай підшивку проводять залежним від наркотиків опіоїдної групи.

Таким чином, вибудовується індивідуальна програма медикаментозного лікування, спрямована на максимальну ефективність. Але це не все. Лікування в клініці Medicomente супроводжується психотерапією, фізіотерапією, стабілізацією психічного стану та всіма можливими заходами для мотивації та підтримай пацієнта, щоб допомогти йому подолати залежність раз і назавжди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...