• Головна
  • Вже не вистачає гарматного мʼяса: Росія перекидає війська із Сирії на Україну
10:16, 10 травня 2022 р.

Вже не вистачає гарматного мʼяса: Росія перекидає війська із Сирії на Україну

Припущення про те, що військові дії на території України закінчаться святкування 9 травня, виявилися неспроможними.

Західні експерти, які говорили про це раніше, тепер повідомляють, що «низький професійний рівень командування, відсутність бойового духу у військових, слабка логістика зводять нанівець мрії Путіна про захоплення українського Донбасу до Дня Перемоги», інформує ОРД.

Саме це вони називають причиною згортання військової операції у Сирії та зосередження військових у трьох аеропортах перед перекиданням на український фронт. В українських ЗМІ повідомляється, що російські авіабази, що залишилися в Сирії, Москва передає в розпорядження іранського військово-політичного формування «Корпус вартових ісламської революції» та ліванської терористичної організації «Хезболла».

У Пентагоні впевнені, що мета Путіна – захоплення Донбасу до 9 травня. Американське військове керівництво також зазначає, що вона є нездійсненною. «На завершення другої фази війни російська армія не досягла і мінімального прогресу. Після першої фази армія Путіна втратила 25% бойової могутності.

Битву за Донбас російські генерали розпочали, вже маючи 92 батальйонні тактичні групи проти 125–130 на початку вторгнення», — пишуть українські ЗМІ.

«Завдання Путіна домогтися перемоги до 9 травня за будь-яку ціну — неможливе. Таке значуще для росіян свято перемоги над німецьким фашизмом керівництво Кремля розтоптало. Росія сьогодні – це не просто країна-агресор, це країна, яка не закінчує війни, а починає їх із ще більш нелюдським розмахом», — пишуть українські політологи, коментуючи цю тему.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#росія #путін #Сірія #Україна #Донбас
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...