• Головна
  • Українська держава має право на репарації від росії
Новини компаній
14:29, 22 квітня 2022 р.

Українська держава має право на репарації від росії

Новини компаній
Українська держава має право на репарації від росії, фото-1

Українська держава має право на репарації від росії – заявив Мамедов

Для нашої країни існує декілька варіантів для відшкодування шкоди отриманої внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

Пріоритет - покарати злочинців

Зазвичай виплата згідно з репараціями розтягується на роки, але зараз для нас це принципове питання, щоб агресор поніс повну відповідальність за свої дії. Гюндуз Мамедов, експерт з міжнародного кримінального права та заступник генерального прокурора України протягом 2019-2021 років, впевнений в тому, що найважливішим пріоритетним питанням для України є покарання воєнних злочинців та забезпечення максимального відшкодування шкоди отриманої внаслідок війни та завданих збитків зі сторони росії.

Протягом першого місяця війни російського вторгнення на територію України, наша територія потерпає від колосальних втрат. Зараз сума збитків становить понад пів трильйона доларів. Відшкодування внаслідок військової агресії - це неминучий процес, який чекає на громадян нашої країни.

Мамедов також повідомив про те, що Україна має повне право на відшкодування в повному обсязі з боку російської федерації. І це просто факт. В ситуації яка склалася на цю мить, мова йде про компенсацію усіх колосальних втрат, що нанесла росія по нашій території. Росія повинна поплатитися Україні за всю заподіяну шкоду. В тому числі за знищену промисловість, цивільну інфраструктуру: школи, заклади культури, лікарні, будинки мирних жителів й інші мирні об'єкти. Допомогти відшкодувати збитки може адвокат репарації.

Шляхи компенсації збитків

Експерт зробив акцент на те, що для України існує декілька шляхів компенсації збитків та відшкодування шкоди отриманої внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

  • По-перше: забезпечення виплати репарацій після підписання мирного договору з росією.
  • По-друге: покластися на інститути ООН, щоб вони забезпечили виплати репарацій з боку РФ. Але в цьому випадку під час співпраці з союзниками прив’язуються розмороженні активи РФ для відшкодування шкоди отриманої внаслідок військової агресії росії.
  • По-третє: якщо росія й далі буде продовжувати ігнорувати міжнародне право, то за допомогою рішення союзників можна отримати заморожені активи РФ.

Цими питаннями займаються юристи з Європи, які мають багатий досвід у справах із фінансовими відшкодуваннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...