• Головна
  • Йдуть найкращі: на Київщині загинув Герой України, науковець та вчений Андрій Кравченко. Вояк підірвався на міні
21:11, 16 квітня 2022 р.

Йдуть найкращі: на Київщині загинув Герой України, науковець та вчений Андрій Кравченко. Вояк підірвався на міні

3 квітня з життя пішов український захисник, Народний Герой України, ветеран 25-го Батальйону "Київська Русь" Андрій Кравченко з позивним "Кремінь". З перших днів повномасштабного вторгнення ворога Андрій  боронив нашу землю.

Виконуючи бойове завдання, вояк підірвався на міні в районі Броварів на Київщині.

Андрій був справжнім патріотом України. В 2014 році пішов добровольцем захищати територіальну цілісність нашої держави. Під Дебальцево захисник отримав осколкове поранення та контузію, але попри це, ще декілька годин корегував вогонь нашої артилерії, прикриваючи вихід наших військ із котла. За що йому було присвоєно звання Народного Героя України.

Йдуть найкращі: на Київщині загинув Герой України, науковець та вчений Андрій Кравченко. Вояк підірвався на міні, фото-1

Андрій був науковцем, кандидатом хімічних наук, співробітником Інтитуту хімії поверхонь ім. О.Чуйка Національної Академії наук України. Розробляв разом з колегами Інституту хімії поверхні імені О.О. Чуйка НАН України недорогі гемостатики.

Андрій не зміг просто сидіти вдома, коли почалася повномасштабна війна з Росією. 3 квітня він виїхав на автомобілі до Броварського району та зник. Виявилося, що він підірвався на міні, - написала колега Христина Кернетська.

Безстрашний воїн, талановитий вчений, чудовий педагог і дуже хороша людина - саме так відгукуються рідні, друзі, колеги та побратими, для яких загибель Андрія стала справжнім ударом. 

Йдуть найкращі: на Київщині загинув Герой України, науковець та вчений Андрій Кравченко. Вояк підірвався на міні, фото-2

"Андрій був люблячим чоловіком, батьком, братом, другом та наставником. Я ніколи не забуду, з якою любов'ю до Андрія зверталися його учні, якими очима вони на нього дивилися. Пам'ятаю, як він разом з донькою дотепно жартували на грі Розумна Родина, а його дружина уважно контролювала, щоб всі науково-популярні експерименти були продемонстровані якнайкраще", - додала Христина Кернетська.

Йдуть найкращі: на Київщині загинув Герой України, науковець та вчений Андрій Кравченко. Вояк підірвався на міні, фото-3

"Для мене він завжди був саме тим патріотом, який є справжнім втіленням мого розуміння цього слова. Скромний, без будь-якої частки пафосу, закоханий у свою справу, що робить його без самопіару і з великою любов'ю в людей. Він був на своєму місці. І ця його посмішка була сповнена якимось особливо світлим оптимізмом, як все людське життя", - написав побратим загиблого вояка Олексій Смирнов.

Йдуть найкращі: на Київщині загинув Герой України, науковець та вчений Андрій Кравченко. Вояк підірвався на міні, фото-4

Якщо у вас є змога допомогти родині військового, ось картка його дружини:

5363 5420 1040 7972 Кравченко Оксана Валеріївна. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що під Києвом в повітряному бою героїчно загинув льотчик В’ячеслав Єрко.

Також писали, що у боях під Києвом загинув учасник оборони Донецького аеропорту, десантник Тарас Коваль із позивним "Вальтер".

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #захисник України # Андрій Кравченко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...