• Головна
  • Повернення "Мрії": у "Антонов" розповіли, як збираються відновлювати найбільший у світі літак
13:45, 16 квітня 2022 р.

Повернення "Мрії": у "Антонов" розповіли, як збираються відновлювати найбільший у світі літак

Повернення "Мрії": у "Антонов" розповіли, як збираються відновлювати найбільший у світі літак

Після захоплення рашистами Гостомеля були нанесені сильні руйнування місцевому аеродрому. Через безперервні бойові дії був знищений легендарний найбільший літак у світі АН-225 "Мрія" українського виробництва. Він був гордістю підприємства “Антонов”, держави та українців. Його знищення стало ударом не лише для підприємства "Антонов", а й для мирних громадян України й всієї світової спільноти. Проте, не все ще втрачено і "Мрію" можна повернути, але на це потрібен час.

Про це розповіли у пресслужбі ДП "Антонов".

У пресслужбу держпідприємства "Антонов" надходять численні запити щодо розвитку програми відновлення Ан-225 "Мрія", яку знищили російські окупаційні війська на аеродромі Гостомеля.

Тож у підприємстві сказали, що відновлення "Мрії" для них – "надважливе завдання". Але на відновлення "Мрії" потрібен час – літак необхідно перепланувати.

Ми маємо Telegram-канал. Підписуйтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх важливих та актуальних подій Києва, області та України.

У ДП "Антонов" пояснили, що деякі основні агрегати для планера літака є в наявності. Проте нова "Мрія" має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності й бути обладнана відповідно до переліку завдань, які вона буде виконувати.

Це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань та інше. Безумовно, цей проєкт буде здійснюватися в широкій міжнародній кооперації, за участю провідних компаній та підприємств глобальної авіаіндустрії, – сказали у пресслужбі.

Після цього потрібно окремо визначити фінансування. Обсяг фінансування та можливість використовувати компоненти Ан-225, який зруйнували росіяни, визначатиме спеціальна комісія, яку наразі створюють під егідою ДК "Укроборонпром". Джерела фінансування визначатиме держава.

Небайдужі люди вже надіслали кошти до фонду на відновлення "Мрії". В "Антонов" пообіцяли, що їх використають винятково для реалізації проєкту з відбудови літака. І "з прозорим звітуванням за кожну витрачену гривню чи долар".

Щодо термінів, наразі говорити про них передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована. Також ще раз просимо вас найближчим часом утриматися від відвідання аеродрому "Київ-Антонов-2", на території якого проводяться роботи з розмінування та знешкодження інших наслідків перебування окупантів, – зазначили у ДП "Антонов".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у мережі показали, як виглядає звільнений українськими воїнами Гостомель у Київській області після запеклих боїв із російськими загарбниками.

Окрім цього, ми повідомляли про те, чому літак АН-225 "Мрія" залишився стояти в ангарі в Гостемелі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини #вс іновини #війна #літак #АН-225 "Мрія" #російські окупанти #обстріли #Гостомель #відновлення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...