• Головна
  • Плани змінилися: від Києва в сторону Білорусі відійшло 700 одиниць ворожої техніки, - ЗСУ
18:35, 31 березня 2022 р.

Плани змінилися: від Києва в сторону Білорусі відійшло 700 одиниць ворожої техніки, - ЗСУ

Плани змінилися: від Києва в сторону Білорусі відійшло 700 одиниць ворожої техніки, - ЗСУ

За ніч від Іванкова в сторону Білоруського кордону відійшло 700 одиниць ворожої техніки. Це від трьох до чотирьох тактичних батальйонних груп.

Про це повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ, бригадний генерал Олександр Грузевич під час прес-брифінгу. 

За його словами, ворог змінив свої стратегічні цілі. Всі сили російські загарбники намагаються кинути на Схід, щоб вивести свої війська на адмінкордони Донецької і Луганської областей.

"Ми розглядаємо два варіанти: або це передислокація і перегрупування окупантів, але враховуючи динаміку, є вірогідність, що ці сили частково спливуть на Донбасі. Сили, які залишаються навколо Києва, ще не маленькі. Боятися нічого, але шкоди вони можуть завдати. Як кажуть, можуть трішки зіпсувати настрій. Але ми до цього готові, бо ми на своїй землі і дуже мотивовані", - сказав він.

Грузевич додав, що на Київщині противник практично повністю лишився наступального потенціалу. Лише на окремих ділянках намагається перейти до оборони, щоб закріпитися на тих ділянках, які він зайняв. Також генерал повідомив, що тактика ворога суттєво змінилася. Зараз він віддає перевагу дальньому вогневому ураженню. Окупанти уникають прямих сутичок, наносять удари по флангах і тилу підрозділів. І цьому завжди передує потужний артилерійський удар. Щодо тактичних дій, ворог повністю деморалізований.

"Був затриманий механік-водій, який сам здався. Він сказав: "Мій танк підбили - я не знаю, куди мені йти". Також спіймали артилерійського корегувальника, який був поранений, але до останнього відкривав вогонь, майже на себе", - зазначив генерал і запевнив, що попри це, наш ворог сильний, підготовлений і дуже небезпечний.

Тож, незважаючи на успіхи української армії, недооцінювати сили ворога не варто. Окупанти наносять ракетні удари як по військовим, так і інфраструктурним об'єктам. Але їх успішно відбиває ППО.

Раніше ми писали, що Військовослужбовці підрозділів територіальної оборони розбили колону ворожої техніки на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram. Боронімо інформаційний фронт разом

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #Грузевич
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...