• Головна
  • У Hyatt Regency Kiev відкрили галерею сучасного мистецтва Forsa Gallery
Новини компаній
11:00, 12 липня 2021 р.

У Hyatt Regency Kiev відкрили галерею сучасного мистецтва Forsa Gallery

Новини компаній

8 липня у столичному бізнес-готелі преміум-класу Hyatt Regency Kiev відбулось відкриття галереї сучасного мистецтва Forsa Gallery. Свою діяльність галерея офіційно розпочала персональним проєктом видатного українського художника і скульптора Петра Бевзи «З вершин і низин».

«Forsa Gallery – результат мого досвіду роботи з багатьма проєктами, значна кількість з яких – міжнародні. Наразі ми маємо за ціль об'єднувати бізнес та мистецтво, а також тримаємо фокус на міжнародній діяльності. Але найважливіше для Forsa Gallery – наші взаємини з художниками і клієнтами, що будуються з любов'ю», – розповіла галеристка Forsa Аліса Нанавова.

«Ця експозиція є знаковою для Forsa Gallery не лише у зв'язку з офіційним відкриттям галереї. Я особисто вдячна Петру за роки нашого знайомства і за те, що ці вражаючі роботи будуть надихати нас і відвідувачів експозиції протягом наступного місяця. Я також вдячна керівництву Hyatt Regency Kiev за можливість представляти такі визначні твори перед публікою тут, у цьому прекрасному місці, в центрі столиці».

В рамках виставки художник провів авторську екскурсію виставкою та представив роботи з циклу «Семантичний рай». Як зазначив Петро Бевза, в межах абстрактного мистецтва термін «семантичний» можна трактувати як «смисловий», а категорію «рай» – як «первісну гармонію всього». Отже, на його думку, однією з інтерпретацій терміну «семантичний рай» є «первісна гармонія значень».

Для художника «Семантичний рай» – це місце, первинно створене творцем, де людина знаходиться в гармонії з навколишнім світом, де відсутній конфлікт між задумом і волею. У роботах цього циклу художник фіксує не географічні, архетипічні чи символічні об’єкти, а категорії абстракції.

Цей мистецький проект створює немов би магічний сад із знаків та символів, що дозволяє, наче лише споглядаючи, занурюватись у нього і самому стати співтворцем.

Експозиція триватиме до 5 серпня. Виставка відкрита для відвідувачів з 10-00 до 21-00, без вихідних. Вхід вільний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...