• Головна
  • Персональна виставка Анастасії Губської Sanity Oblivion:нова реальність крізь призму фотографії
Партнерский материал
17:00, 17 березня 2021 р.

Персональна виставка Анастасії Губської Sanity Oblivion:нова реальність крізь призму фотографії

Партнерский материал

20 березня в галереї Spivakovska ART:EGO culture center відкриється персональна фотовиставка художниці Анастасії Губської (Anastasiia Gubska) Sanity Oblivion.

Наявність незліченної кількості фотообразів у сучасному світі дає змогу доторкнутися до нової реальності, яка дозволяє замінити більш звичну для кожного з нас. І хоча фотографія й не здатна показати більше, ніж бачать наші очі, вона стеменно може звести нам на гадку те, як мало що ми помічаємо навколо себе.

Свій проєкт Sanity Oblivion художниця Анастасія Губська створювала у стані самоти з чималим доважком депресії в непростий для всього людства час.  Почин «малювання» цих портретів припав на період першого, досить суворого, локдауну в Америці. Багатьом людям він подарував чудову можливість завершити заплановані справи та приділити час собі й своїй родині. Не мало було й тих, хто радів не згіршій нагоді заходитись коло самовдосконалення, серед іншого більше займатися спортом. У когось «нове життя» успішно тривало далі, а в Анастасії все пішло шкереберть після першого ж місяця. Настя перестала зустрічатися з друзями й взагалі розмовляти з людьми. Вона покинула робити будь-що корисне для себе й свого здоров’я, перетворюючись, зі слів самої мисткині, у «збайдужілого сидня, що захолов на дивані перед телевізором».  

«У цю безпросвітну годину мене раптово осяло: ану ж як осідлати нову емоцію?! Осідлати відчуття втрати здорового глузду й трансформувати його в яскраві витвори мистецтва!.. Я стала заплющувати очі і в’являти предивний світ снів, розмаїтих барв і дивоглядних фей, навертаючи в уяву спогади про твори мистецтва, що їх бачила в житті, та враження з відвідин різних мистецьких і музичних фестивалів. О, скільки всячини барвистої цей досвід вплів мені у думку! Як щедро заструменіла тоді моя вигадка! І так, уливши свій емоційний стан у пензля й розпаливши спогадами яркими нову палітру кольорів, узялась я творити», — розповідає художниця Анастасія Губська.

Для створення робіт, що увійшли до проєкту Sanity Oblivion, використано автопортрети художниці. Образи, вбрання та make-up належать авторчиному задумові. Фінальний вигляд робіт було оформлено за допомогою інструментів Adobe Photoshop.

Тепер художниця Анастасія Губська готова поділитись з українським глядачем результатом народження нових форм сучасного фотопортрета в умовах пандемії.

Персональна виставка Анастасії Губської Sanity Oblivion:нова реальність крізь призму фотографії  , фото-1

Виставка Sanity Oblivion триватиме в галереї Spivakovska ART:EGO culture center до 3 квітня. Вхід вільний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...