• Головна
  • «Допомога захисникам України – це поклик мого серця» – Вячеслав Непоп
Политические новости
15:00, 6 жовтня 2020 р.

«Допомога захисникам України – це поклик мого серця» – Вячеслав Непоп

Политические новости

Сьогодні підтримка захисників України є моральним обов’язком не лише волонтерів та благодійних організацій, а і місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Адже, мир у селах і містах, незалежно від того, близько чи далеко вони знаходяться від лінії фронту, залежить від наших воїнів, які зараз служать на передовій. А учасники бойових дій, повернувшись додому або до військових частин, стали для українців героями, які заслуговують на особливу увагу.

Київ – взірець системної турботи про військових

У 2020 на матеріальну допомогу учасникам антитерористичної операції, Революції Гідності та їх сім'ям, київська влада заклала майже 192,1 млн грн. Це на 13,7 млн грн більше, ніж торік. Кошти будуть виплачені в формі щорічної і щомісячної адресної матеріальної допомоги. Також вони будуть перераховуватись для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг цих категорій населення. Як повідомила прес-служба КМДА, виплати отримає 33 тисячі 201 киянин. З 2014 щорічно розмір такої допомоги збільшується, зокрема, за наполяганнями голови КМДА Віталя Кличка.

«Допомога захисникам України – це поклик мого серця» – Вячеслав Непоп, фото-1

Однак, крім офіційних київських програм підтримки, воїни АТО / ООС та члени їх родин отримують різноманітну допомогу від представників команди Віталія Кличка у районах Києва. Найпомітнішу турботу проявляє заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, член політичної партії УДАР, у Солом’янському районі.

«Допомога захисникам України – це поклик мого серця» – Вячеслав Непоп, фото-2

Під його шефством знаходиться військова частина А0139 (просп. Перемоги, 55/2), де дислокується 101-ї окрема бригада. Завдяки його зусиллям вдалось перетворити непридатну для проживання будівлю на комфортабельний сімейний гуртожиток для особового складу бригади. З метою вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули в зоні проведення АТО, на території частини встановлений меморіальний комплекс "Алея слави 101-ї бригади". На кожну ротацію бійців бригади, декілька разів на рік, закупаються і передають на їх потреби спецодяг, спальні мішки, термобілизна, тактичні жилети, харчові набори, паливно-мастильні матеріали.

За підтримки Вячеслава Непопа проводяться благодійні ярмарки з метою збору коштів на потреби армії. Зокрема, у 2015 з нагоди Дня Соборності на одному з таких ярмарків було зібрано понад 30 тис. гривень для 28-ї та 101-ї бригади, які на той час перебували у зоні АТО.

«Допомога захисникам України – це поклик мого серця» – Вячеслав Непоп, фото-6

Важливо турбуватись і про душевний стан АТОвців

Розуміючи, що захисники України та їх родини потребують не лише матеріальної допомоги, команда Вячеслава Непопа систематично влаштовує для них спортивні, урочисті та пізнавальні заходи. У військовій частині А0139 проводяться «Богатирські ігри» та змагання з тхеквондо. Щорічно з нагоди 8 березня жінки-військовослужбовці частини урочисто отримують привітання. Діти військових відвідують екскурсії.

«У такий спосіб ми намагаємось хоч якось віддячити нашим захисникам за те, що вони боронять Україну, не шкодуючи свого здоров’я і життя. Особисто для мене, це священний обов’язок, поклик серця» - зазначив Вячеслав Непоп.

Отже, становище, самопочуття і бойовий дух українських військових багато в чому залежить не лише від рішень центральної влади, а і від постійної турботи про них місцевих влад у населених пунктах, волонтерських рухів і територіальних громад. І на прикладі Києва ми можемо бачити, що це працює.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Вячеслав Непоп #АТО #ООС #Допомога українській армії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...