• Головна
  • Киев выделил на доплаты медикам почти 900 млн гривен, - Кличко
13:00, 30 квітня 2020 р.

Киев выделил на доплаты медикам почти 900 млн гривен, - Кличко

Киев выделил на доплаты медикам почти 900 млн гривен, - Кличко

Власти Киева ищут ищет любые возможности для помощи медработникам.Об этом мэр Киева Виталий Кличко заявил во время онлайн пресс-конференции, передает корреспондент 44.ua.

"Місто шукає будь-які можливості для допомоги і підтримки медиків. Наскільки ви знаєте, з 1 квітня всі медзаклади країни отримують гроші – в тому числі, на виплату зарплати співробітникам – із Державного, а не з міських бюджетів. Це, нагадаю, – медична реформа. Київ віднайшов і виділив із міського бюджету на доплати медикам майже 900 мільйонів гривень", – сказал он.

Мэр города сообщил, что за апрель медработники коммунальных некоммерческих предприятий столицы, предоставляющих вторичную (то есть специализированную) и третичную (высокоспециализированную) помощь, получат дополнительные выплаты. Пропорционально отработанному времени при полной занятости. Для врачей сумма начислений составляет 4000 гривен, для медицинских сестер - 3000, для младшего медицинского персонала - 1000 гривен.

"Лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою та хворими на COVID-19, отримали доплати до заробітної платні за роботу з 13 березня. Їм було надано доплату у розмірі дев'яти посадових окладів. За березень лікарі отримали загалом від 30 до 50 тисяч гривень зарплати, медсестри – 25-30 тисяч і молодший медичний персонал – 20-25 тисяч гривень. Таку ж зарплату вони отримають і за квітень", – отметил градоначальник.

Ранее мы сообщали, что в Киеве за прошедшие сутки подтвердили коронавирус у 60 человек. Так, в  столице зафиксировано уже 1401 случаев COVID-19. Подробнее об этом ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавирус #Киев #врачи #44 UA #зарплаты
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...