• Головна
  • Киев разорвал договор на покупку 400 камер для измерения температуры
15:32, 8 квітня 2020 р.

Киев разорвал договор на покупку 400 камер для измерения температуры

Photo by Mika Korhonen

Photo by Mika Korhonen

Киевское коммунальное предприятие "Інформатика", после требования Государственной аудиторской службы, разорвало договор на покупку 400 камер для распознавания лиц и измерения температуры тела. 

Соответствующие данные были опубликованы на портале публичных закупок Prozorro, сообщает корреспондент сайта 44.ua.

Победителем аукциона, который завершился 2-го апреля, стала фирма "Инферно". Покупка 400 камер обошлась бы городскому бюджету в 64 миллиона 951 тысячу 992 гривны. Однако Государственная аудиторская служба проверила закупку и нашла ряд нарушений.

а результатами здійсненого моніторингу встановлено, що Замовником не дотримано строків проведення закупівлі (не раніше ніж через 48 годин з моменту оприлюднення інформації в електронній системі закупівель), чим порушено вимоги п. 6 Порядку проведення закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 20.03.2020 № 225 (далі – Порядок). Вищевказане призвело до порушення п. 4 Порядку в частині дотримання принципу відкритості та прозорості під час організації та проведення закупівлі., 06 квітня 2020", - говорится в сообщении Госаудит службы на сайте Prozorro.

Таким образом, договор на покупку камер был разорван, а деньги, которые планировали потратить на технику, удалось сберечь. Ранее журналисты 44.ua рассказывали, что камеры видеонаблюдения и "тревожные кнопки" для вызова полиции, в 2020 году появятся в школах, на Трухановом острове, автомагистралях и вблизи мусорных свалок. Таким образом власти Киева будут решать вопрос безопасности горожан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новости_киева #новости_киева_сегодня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...