Небезпечні генератори: у Київській області дівчина ледь не загинула від чадного газу

В селі Білогородка Київської області 18-річна дівчина отруїлася чадним газом. Причиною отруєння стала неправильна експлуатація бензинового генератора.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Київській області.

Долучайтесь та слідкуйте за новинами на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua»: там ви знайдете ще більше інформації про події в Києві, області та Україні.

Рятувальники передали потерпілу медикам. Наразі вона перебуває у Боярській центральній районній лікарні.

Генератори небезпечні. Щоб не сталося біди – суворо дотримуйтеся елементарних правил безпеки під час використання! – наголосили у відомстві.

❗️Рятувальники додають – головне правило, що генератор можна використовувати тільки на вулиці і слідкувати за тим, щоб відстань між ним та стінами будівлі становили не менше 6 метрів.

Нагадаємо, ми раніше писали про те, що у місті почастішали випадки пожеж та вибухів у багатоквартирних та приватних будинках через несанкціоноване використання газових балонів. У зв'язку з цим міська влада закликає мешканців неухильно дотримуватися правил протипожежної безпеки в умовах відключення електрики, особливо у зв’язку із останніми випадками необережного поводження з вогнем та газом.

Також розповідали, що на Київщині 9-річний хлопчик отруївся газом. В будинку, де дитина перебувала із своєю бабусею, стався збій в роботі газового котла.