• Головна
  • 14 будинків на території НАУ не буде? Державна інспекція архітектури та містобудування анулювала дозвіл
15:02, 29 квітня

14 будинків на території НАУ не буде? Державна інспекція архітектури та містобудування анулювала дозвіл

14 будинків на території НАУ не буде? Державна інспекція архітектури та містобудування анулювала дозвіл

Державна інспекція архітектури та містобудування анулювала дозвіл (реєстраційний номер ІУ013210909218) на виконання будівельних робіт на території Національного авіаційного університету.

Як заявила в.о. ректора НАУ Ксенія Семенова, до того відповідне рішення ухвалила наглядова рада НАУ.

Дозвіл на будівництво видала ДАБІ в останній день свого існування - 14 вересня 2021 року. У ньому йшлося про будівництво комплексу з 14 дев'ятиповерхових будинків більш ніж на 1,6 тис. квартир.

Площа земельної ділянки, на якій розташоване студентське містечко НАУ, становить 38,2 га.

За даними LIGA.net, замовником будівництва будинків у дозволі був сам НАУ (як користувач земельної ділянки). Ректором вишу з 2021 р. був колишній депутат "Партії регіонів" Максим Луцький. Він працював у НАУ за часів ректорства Миколи Кулика у 2008-2015 роках. У цей час і розпочалася забудова території університету, з якою пов'язаний і Луцький, заявляв ректор НАУ у 2016-2020 рр. Василь Ісаєнко.

Генпідрядником нового будівництва на території НАУ була компанія "Атмосфера Інжиніринг Системз". До квітня 2020 р. одним з власників цієї фірми був Євген Петрощук, який з кінця 2019-го до травня 2021 р. був радником голови "Укравтодору" Олександра Кубракова.

У жовтні 2021 р. ДІАМ, створена замість ДАБІ, зафіксувала численні порушення в дозволі на будівництво. "Цей проєкт суперечив будівельним нормам і, найголовніше, жодної вигоди для держави та університету, жодної соціальної інфраструктури там не значилося", - пояснила Семенова.

19 липня 2022 р. суд ухвалив до розгляду позовну заяву ДІАМ щодо визнання протиправними та скасування містобудівних умов від 29 квітня 2014 року, які передували видаванню дозволу на будівництво ЖК на території НАУ. Справу ще не передали в Київський окружний адміністративний суд після ліквідації ОАСКу, додала Семенова.

Нагадаємо, раніше ми писали про готель "Україна", який планують виставити на аукціон.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #будівництво #нерухомість #освіта #НАУ #ДАБІ #ДІАМ #Ксенія Семенова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...