• Головна
  • Коли може запрацювати аеропорт Київ: голова ради директорів вважає, що його можна швидко привести до ладу
18:00, 15 квітня

Коли може запрацювати аеропорт Київ: голова ради директорів вважає, що його можна швидко привести до ладу

Коли може запрацювати аеропорт Київ: голова ради директорів вважає, що його можна швидко привести до ладу

Міжнародний аеропорт Київ зможе розпочати прийом пасажирів через місяць після оголошення про відкриття повітряного простору країни.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" розповів голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський.

"Із військової точки зору, аеропорт Київ знаходиться у абсолютно непридатному для використання стані. Літаки не можуть приземлятися і злітати. Водночас, всі ті пошкодження, всі ті заходи, які були зроблені для унеможливлення використання аеродрому супротивником, можна досить швидко усунути", - вважає він.

"Можу з упевненістю сказати, що ми будемо готові приймати пасажирів через місяць із моменту, коли буде прийнято рішення про відкриття повітряного простору над Україною. Техніка - в придатності, фахівці - готові", - додав Костржевський.

Напередодні війни на підприємстві планувалася масштабна реконструкція аеродромного комплексу - подовження злітно-посадкової смуги, реконструкція руліжних доріжок і повне переобладнання навігаційної та світлосигнальної систем. Цим планам завадило повномасштабне вторгнення, але колектив, за словами Костржевського, продовжує працювати над програмою розвитку аеропорту.

"Ми ведемо перемовини з кількома партнерами, як на державному, так і приватному рівнях. Не хочу передчасно називати ці компанії", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Київській області піротехніки вилучили бойову частину ракети Х-101.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій Києва, столичного регіону та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #транспорт #авіа #Денис Костржевський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...