• Головна
  • Київські лікарі здійснили майже 150 трансплантацій за рік: серед них дві мультиорганні операції
19:40, 27 березня

Київські лікарі здійснили майже 150 трансплантацій за рік: серед них дві мультиорганні операції

Київські лікарі здійснили майже 150 трансплантацій за рік: серед них дві мультиорганні операції

Протягом минулого року лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зокрема в Київській міській клінічній лікарні № 1 та Київському міському центрі нефрології та гемодіалізу минулого року трансплантували 91 солідний (нирка, печінка, серце) орган.

У Центрі трансплантації кісткового мозку лікарі здійснили 56 пересадок стовбурових гемопоетичних клітин.

"Уже цьогоріч у столичних комунальних закладах здійснили 35 трансплантацій. Зокрема - дві мультиорганні трансплантації, під час яких пересадили два серця, чотири нирки та дві печінки. Такі операції не вперше виконуються в лікарні № 1, і лікарі вже мають досвід у їх проведенні. Від початку року в Центрі нефрології пересадили п’ять нирок, а в Центрі трансплантації кісткового мозку - 18 трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин. Це не просто цифри, а врятовані людські життя й мотивація працювати над розвитком як для самих закладів, так і для міста, розвиваючи медичну галузь", - підкреслив Поворозник.

Він додав, що у минулому році році з 25 медзакладів в Україні Київський міський центр нефрології та гемодіалізу посів друге місце за кількістю трансплантацій нирки, а Київська міська клінічна лікарня №1 - шосте.

"Трансплантація - це шанс на життя для пацієнта, який вже можливо зневірився, шукаючи порятунку від хвороби. І сьогодні новітні технології та високий професіоналізм наших лікарів дають такий шанс. Місто ж зі свого боку робить усе для розвитку цього напряму медичної галузі. Саме за кошти міського бюджету раніше було відремонтовано операційне відділення в лікарні №1, а зараз вже на завершальній стадії ремонт приміщення центру нефрології та гемодіалізу, куди після об’єднання переїхав і Центр трансплантації кісткового мозку. Крім того, за міські кошти закуплено необхідне обладнання та медикаменти", - розповів Поворозник.

 Він подякував медикам за професіоналізм та врятовані життя.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що київські хірурги видалили велику пухлину новонародженій дитині.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#медицина #Київ #КМДА #Микола Поворозник
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...