• Головна
  • Ощадбанк визнано найнадійнішим і найстійкішим банком в Україні
Новини компаній
16:00, 8 травня 2015 р.

Ощадбанк визнано найнадійнішим і найстійкішим банком в Україні

Новини компаній

Три авторитетних видання незалежно один від одного визнали Ощадбанк найнадійнішим і найбільш стійким банком в Україні. Яким чином держбанку вдалось випередити конкурентів і стати острівцем стабільності в цьому неспокійному економічному морі - у спеціальному матеріалі редакції.

Ощадбанк - 100%-ва гарантія збереження вкладів

Сьогодні українські вкладники відчувають себе вельми невпевнено. Після краху декількох банків і щоденних черг біля банкоматів, у яких клієнти намагаються «відвоювати» свої кровні по кілька сотень гривень на день, багато хто намагається зняти заощадження з депозиту і... І що робити з коштами далі? Тримати вдома - небезпечно, та й невигідно.

Багато українців перемістили кошти з банківських депозитів у банківські комірки, що теж не можна назвати розумним рішенням. Такий спосіб заощадження коштів не є вигідним ні для вкладників, ні для держави. Адже гроші в комірках не беруть участі в обігу, економіка країни при цьому позбавляється своєї «крові», готівкових коштів, настільки необхідних для її нормального функціонування.

Ощадбанк - єдиний український банк, в якому держава гарантує 100%-ве повернення вкладів населення. Привілеї вкладників Ощадбанку обумовлені в Законі «Про банки і банківську діяльність» - у ньому прописано гарантію збереження вкладів фізичних осіб. Таким чином, більш надійний і доступний інструмент для збереження заощаджень, ніж Ощадбанк, складно відшукати. Надійність - один з головних критеріїв у виборі банку. І одна з причин поліпшення позицій Ощадбанку.

Сьогодні банк пропонує чотири основних види депозитів як у національній, так і в іноземних валютах. Це вклади «Класичний», «Капітал», «Гнучкий» і «Пенсійний». Всі депозити мають гнучку процентну ставку, яка залежить від терміну вкладення коштів. При цьому мінімальний термін становить лише тиждень (вклад «Класичний»), мінімальна сума - 100 гривень (вклад «Пенсійний»), з можливістю поповнення і без, із різноманітними умовами дострокового розірвання договору.

Як Ощадбанк допомагає реформувати країну

Державний банк не може залишатись осторонь, коли в країні відбуваються драматичні події: втрата Криму та частині Донецької та Луганської областей, АТО. У цей складний період Ощадбанк надав свою філійну мережу для допомоги постраждалим від агресії. Він є організатором і координатором ініціатив зі збору коштів, співпрацює з волонтерськими організаціями, допомагає поширювати інформацію про потреби військових і поранених у госпіталях.

Так, у грудні минулого року Ощадбанк разом зі Святославом Вакарчуком виступили організаторами благодійного концерту, в ході якого було зібрано 10 млн. грн. на закупівлю обладнання для Запорізького військового госпіталю. Зокрема, на ці кошти було придбано необхідне обладнання для операційних і два реанімобілі.

Однак Ощадбанк займається не лише волонтерськими проектами. Фінустанова кредитує малий і середній бізнес, допомагає економити газ, підтримує інші проекти розвитку країни. Виконуючи урядову програму з енергозбереження, в 2014 році банк видав понад 1500 спеціальних «теплих» кредитів на покупку негазових котлів.

Популярні кредитні лінії банку

Незважаючи на те, що сьогодні деякі банки неофіційно згортають свої кредитні програми, Ощадбанк продовжує працювати з населенням. Однією з найбільш популярних форм залишається кредитування по зарплатних картках. Для їх держателів можливе відкриття кредитної лінії в розмірі чотирьох окладів з річною ставкою 28%. Причому існує так званий «грейс-період» - 30-денний термін, під час якого ставка становить лише 0,001%, якщо кошти використовуються на купівлю товарів. Оформляється кредит швидко, відсутні приховані платежі і комісії.

Користуються послугою кредитування й пенсіонери - для них розмір кредиту не перевищує двох пенсій, також існує «грейс-період» при використанні коштів для купівлі товарів, а річна ставка становить 26%.

Всього сьогодні на зарплатних проектах в Ощадбанку обслуговується більше 2 млн. співробітників більш ніж 20 тис. підприємств по всій країні.

Обличчям до клієнта

У 2014 році Ощадбанк вирішив остаточно порвати зі своїм минулим іміджем «радянської ощадкаси», взяв курс на європейську якість обслуговування клієнтів, розширення мережі банкоматів, відкриття нових сучасних відділень. Зокрема, мережа власних і партнерських банкоматів Ощадбанку сягає 5 тис. одиниць. Це одна з найбільших мереж в Україні. А кількість інформаційно-платіжних терміналів, через які можна оплатити комунальні послуги, переказати гроші на картки інших банків та ін., вже перевищує 1 тис.

Крім того, в 2014 році було відкрито 85 відділень нового типу. Сьогодні їх вже більше 100. По суті, це відділення європейського зразка. Зі зручними касовими зонами, сучасним обладнанням, привітним і кваліфікованим персоналом, де клієнт витрачає на обслуговування в комфортних умовах мінімум часу.

Також минулого року в Києві Ощадбанк відкрив унікальне для України і всієї Східної Європи інклюзивне відділення, пристосоване для обслуговування людей з особливими потребами. Віконця зони обслуговування нового відділення розташовані на такій висоті, що людині в інвалідному кріслі зручно спілкуватись з операційним працівником. Банкомат і термінал мають тактильні маркери і можуть управлятись голосом. Створено всі умови, щоб люди з особливими потребами не почували себе залежними і не потребували сторонньої допомоги.

Тут враховано інтереси не лише людей з особливими потребами. Для мам з малюками в інклюзивному відділенні передбачено кімнату, де можна нагодувати і перевдягнути дитину. Для велосипедистів створено зону паркінгу. У березні цього року інклюзивне відділення банк відкрив у Сумах.

Коротко про Ощадбанк

- мережа банкоматів включає більше двох тисяч власних терміналів і стільки ж банкоматів банків-партнерів, що в сумі дає близько п'яти тисяч банкоматів по всій Україні;

- відкрито більше 100 відділень нового типу з європейським форматом роботи;

- мережа інформаційно-платіжних терміналів налічує більше тисячі по всій країні;

- банк проводить постійний збір коштів на потреби української армії, надає організаційну допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...