• Головна
  • Держава реалізовуватиме активи банків через інтернет
17:30, 20 лютого 2015 р.

Держава реалізовуватиме активи банків через інтернет

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб реалізовуватиме активи неплатоспроможних банків через систему електронних торгів у мережі інтернет. Про це йшлося під час засідання прес-клубу Фонду, який відбувся 11 лютого 2015 року.

«Загальна оціночна вартість активів неплатоспроможних банків, що ліквідуються, становить понад 15,2 млрд грн, при цьому, балансова вартість активів (без урахування резервів) складає 83,4 млрд грн.

В 2015 року запущено пілотну версію Інформаційного порталу Фонду гарантування (torgi.fg.gov.ua), який покликаний акумулювати та систематизувати дані про активи неплатоспроможних банків, що підлягають продажу», - зазначив Директор-розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін. Також він додав, що Фонд вже активно використовує площадки електронних торгів, що дозволяє прискорити процес продажу активів, забезпечує зручність та швидкість обміну інформацією і сприяє залученню широкого кола потенційних покупців.

Під час засідання прес-клубу, експерт по роботі з проблемними активами, член Ради Комітету конкурсного права Асоціації правників України Юліан Хорунжий презентував присутнім систему проведення електронних торгів та принципи її функціонування. Він наголосив, що електронні торги є ефективним інструментом продажу майна неплатоспроможних банків.

«На порталі www.ubiz.com.ua Товарною біржею «Електроні торги України» в он-лайн режимі проводяться аукціони, які містять повну інформацію по різних категоріях товарів і дозволяють взяти участь у торгах всім бажаючим за допомогою простої реєстрації з будь-якої точки України без необхідності витрачання часу на дорогу до місця проведення аукціону та проведення аукціону», - повідомив Хорунжий.

У зв’язку з виведенням з ринку 39 банків постала гостра необхідність в максимальному залученні додаткових коштів. Фонд прийняв рішення про створення принципово нової системи реалізації активів, зокрема було направлено листи із пропозицією до співпраці 23 товарним біржам, які були відібрані за результатами конкурсу. Станом на 11.02.2015 готовність долучитися до поширення інформації про продаж активів неплатоспроможних банків виявили 4 товарні біржі.

«Фонд гарантування підписав Меморандум про співпрацю з Товарною біржою «Електронні торги України» і наразі ведеться активна робота з іншими товарними біржами щодо розробки спільних дій в напрямку підвищення інформування громадськості про продаж активів неплатоспроможних банків», - розповів Костянтин Ворушилін.

У рамках прийнятого меморандуму була проведена спільна рекламна компанія, яка має на меті інформувати суспільство про ефективний спосіб реалізації активів неплатоспроможних банків.

Учасники засідання зазначили, що на сьогодні дев’ять неплатоспроможних банків вже здійснюють продаж майна через відповідні біржі. Станом на 11.02.2015 сума коштів, вилучених від продажу такого майна, становить 118,0 млн грн.

"Ми вважаємо, що за допомогою електронних торгів ми виведемо Україну на більш адекватний, світовий рівень і будемо рухатися у ногу з часом. Орієнтація на відкриті електронні торги повністю виправдала себе, і є єдино правильним вектором розвитку ринку банкрутства", - зазначила керівник центрального регіону і директор київської філії товарної біржі «Електронні торги України» Ірина Сербін.

По закінченню засідання прес-клуба, Юліан Хорунжий закликав усіх учасників ринку до співпраці на базі товарної біржі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...